red.diariocritico.com

ELECCIONS 28-N

ERC vol ara l'amistat interessada amb CiU després d'haver rebutjat la unitat catalanista amb els dos tripartits

Tot i amb això, Puigcercós segueix jugant amb l'ambigüitat en afirmar que "no és una proposta ni per formar Govern ni per a la investidura del pròxim president"

Ara, tot són declaracions d'amor (i fem servir el tant utilitzat i tòpic símil a l'hora de parlar de política) per part d'ERC a CiU. Com es nota el desesper que provoca el fet de veure's a venir que es perdrà gairebé tot!. Cuando la pobreza entra por la puerta, el amor salta por la ventana, titulava El Último de la Fila un dels seus primers discs. A ERC, darrerament, el deuen haver recuperat com a 'hit' preventiu: no volen que les mancances sobrepassin l'umbral de casa seva i, per tant, estan ben disposats a defenestrar amors tripartits ben profunds. Així ho ha demostrat a les darreres hores el president dels republicans, Joan Puigcersós, pel què fa la federació catalanista.

Com la Rosanna Arquette buscava a la Susan interpretada per Madonna desesperadament (amb la reina del pop, afegim les arts musicals a les cinematogràfiques), el candidat a la presidència de la Generalitat d'ERC, Joan Puigcercós, ha enviat aquest dilluns una carta al candidat de CiU, Artur Mas, en què reitera el seu oferiment de donar suport al concert econòmic català que la federació nacionalista vol impulsar en la pròxima legislatura .

El candidat republicà demana a Mas que, si l'Estat rebutja el concert, CiU a canvi es comprometi a donar suport a la celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya en els propers quatre anys, una de les principals propostes de campanya dels republicans.

"És una proposta de país. No és una proposta ni per formar Govern ni per a la investidura del pròxim president", ha sentenciat, fent la viu-viu Joan Puigcercós en un míting a Mataró, mostrant que aspira, amb aquesta carta, pactar un 'full de ruta' comú amb els convergents per aconseguir el concert i, si l'Estat ho nega, celebrar un referèndum.

"Primer anem junts a Madrid a aconseguir el concert -ERC i CiU- i, si Madrid ens tanca les portes, hem de convocar un referèndum sobre la independència per permetre que el poble parli amb llibertat. És un full de ruta lògica, creïble i democràtica ", diu la missiva.

A la carta, Puigcercós matisa que la seva proposta de celebrar la consulta és viable perquè "només depèn" de les institucions catalanes, unes institucions que, segons ell, podrien convocar un referèndum "amb o sense el permís" de l'Estat.

Amb aquesta missiva, Puigcercós reitera a Mas la proposta que ja li va llançar en el debat a sis de TV3, i pretén així deixar per escrit una iniciativa que considera que rebria el suport de "milers de catalans" que després de la manifestació pro Estatut del passat mes juliol demanen un nou marc per a les relacions Catalunya-Espanya.

Malgrat el seu oferiment, Puigcercós s'ha mostrat pessimista de cara a que CiU aconsegueixi el beneplàcit de l'Estat per implementar el concert català encara que sigui facilitant una hipotètica investidura de Mariano Rajoy com a president, un sistema econòmic que ha recordat que ERC demanda des 1992.

No és 'Eurovisió'

En al·lusió vetllada a Solidaritat Catalana i Reagrupament, Puigcercós ha criticat que hi hagi qui pinti la independència de manera frívola assegurant que el proper mes de gener Catalunya ja serà independent amb una declaració unilateral del Parlament. Si aquests li responen, és clar, sempre li podran dir que pitjor és estar donant-li voltes al tema durant set anys i no avançar gens.

"La independència no és el festival d'Eurovisió", ha ironitzat el candidat republicà, i ha assegurat que només una societat socialment cohesionada a base d'apostar per la inversió en polítiques socials farà viable la independència.

En un context en què les enquestes els són adverses, el número dos de la candidatura, Ernest Benach, ha assegurat que el seu partit és "especialista" en desmentir el dia de les eleccions, i ha instat els assistents, unes 150 persones, a no deixar que la demoscòpia els mini la moral.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })