red.diariocritico.com

Aquest any no se celebra el sopar

Òmnium Cultural encarrega al director de Els Comediants la proposta artística de la LX edició de la Nit de Santa Llúcia

L'esdeveniment tindrà lloc el 13 de desembre

Òmnium Cultural ha donat a conèixer aquest dilluns a Barcelona les principals novetats de la LX edició de la Nit de Santa Llúcia - Festa de les Lletres Catalanes que se celebrarà a Viladecans (Barcelona) i la proposta artística tindrà el segell del director d'Els Comediants, Joan Font.

Els organitzadors de l'esdeveniment han decidit apostar per la part artística i escènica de la celebració i prescindir, de manera excepcional i per motius pressupostaris, del tradicional sopar. La Festa de les Lletres Catalanes se celebrarà el 13 de desembre coincidint amb la festivitat de Santa Llúcia.

La direcció artística del lliurament de premis serà una proposta de Font que comptarà a l'escenari amb el grup de teatre Agrupació Mossèn Cinto Verdaguer, les veus del Cor de Teatre i les iniciatives d'arts plàstiques de Càndida.

Al llarg de la cerimònia s'atorgaran diversos premis entre els quals destaquen el Premi Sant Jordi de Novel·la, el Premi Mercè Rodoreda de Contes i Narracions i el Premi Carles Riba de Poesia. El director de l'editorial Grup 62, Fèlix Riera, ha destacat en roda de premsa que aquest any ha augmentat el nombre d'originals presentats.

Els orígens d'aquest certamen es remunten a 1951 quan l'editor i fundador de la llibreria Catalònia, Josep Maria Cruzet, va decidir impulsar un certamen literari que anés més enllà dels premis existents en aquella època -el Nadal i el Ciutat de Barcelona- que estaven destinats a obres en castellà.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })