red.diariocritico.com

Servei conjunt de Renfe i SNCF

Barcelona i París queden unides per tren en poc més de set hores

Els viatges començaran el 19 de desembre

Renfe i la companyia ferroviària francesa SNCF posen a la venda aquest dimarts els bitllets per al servei conjunt d'alta velocitat entre Barcelona i París amb un trajecte de 7 hores i 25 minuts, i fent transbord, d'una andana a un altre, a l'estació de Figueres-Vilafant.

Els viatges començaran el 19 de desembre i combinaran trens d'ample convencional i ample internacional de manera transitòria fins a la inauguració del tram d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, prevista per al 2012.

L'oferta inicial és de dues freqüències diàries per sentit amb transbord a Figueres-Vilafant i parades a les estacions intermèdies de Girona, Perpinyà, Narbona-Montpeller i Nimes. Els trens sortiran de Barcelona a les 9.00 hores i a les 13.00 hores, mentre que de París a la capital catalana ho faran a les 7.20 hores i a les 15.20 hores.

Amb aquesta nova connexió el temps de viatge entre Barcelona i la capital francesa serà de set hores i 25 minuts, una hora i quart menys que el trajecte actual. Així, entre Figueres i Montpeller es redueix en 40 minuts, i entre Figueres i Perpinyà, en 53 minuts.

El viatge de Barcelona a París es podrà comprar a partir de 63,30 euros en preu promocional, i 130,90 en tarifa habitual.

A Espanya, Renfe posarà a la venda els bitllets per al tram Barcelona-Figueres-Vilafant a través dels canals habituals, en taquilles, agències de viatges, telèfon d'informació i atenció al client i a través Internet. Els bitllets per al tram Figueres-Vilafant-París, en una primera etapa, només es podran adquirir a les taquilles o oficines de venda de Renfe.

En roda de premsa, el president de Renfe, Teófilo Serrano, ha explicat, que es tracta d'una mesura "provisional" i que esperen que tots els bitllets es puguin comprar a través d'Internet a "la primavera".

Serrano també ha assegurat que esperen que el nou trajecte comporti un increment d'ocupació d'un 20%, respecte als viatges que s'ofereixen actualment entre Barcelona i París, a través de Talgo o trens hotel. L'únic servei dels actuals que se suspèn és el Talgo que anava de Barcelona a Montpeller.

Trens de mercaderies

El president de Renfe també ha anunciat que els trens de mercaderies del port de Barcelona cap a França pel tercer rail començaran a circular el pròxim 21 de desembre.

"Seran quatre trens per setmana amb destí a França o Itàlia", ha comentat. El fet d'utilitzar el tercer rail permetrà que els trens, que actualment mesuraven com a molt 450 metres, puguin arribar a ser de 750 metres, cosa que "permetrà transportar molta més càrrega", ha manifestat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })