red.diariocritico.com

Norma improrrogable

Manuel Bustos diu que 2011 "ha de ser l'any del model de finançament local"

El president de la Federació de Municipis de Catalunya ha dit que cal "compartir la diagnosi, per després, avançar en la situació"

El president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), Manuel Bustos, ha indicat avui que 2011 "ha de ser l'any del model de finançament" local, de manera que és improrrogable que el proper any ja estigui la norma.

El també alcalde socialista de Sabadell (Barcelona) ho ha dit en una trobada amb periodistes a Madrid, en què ha estat acompanyat, entre altres, de la vicepresidenta del Congrés Teresa Cunillera i el diputat Daniel Fernández.

En la seva opinió, a pocs dies de les eleccions catalanes, amb la caiguda d'ingressos generada per la crisi, disposar d'un model de finançament local es fa "inajornable", i no es pot esperar que es produeixi el 2012.

Així, ha indicat que en el propi 2012, el "calendari és advers", ja que hi ha eleccions, i la posada en marxa del finançament, en el millor dels casos, es produiria el 2013, i "no es pot esperar tant ".

Així mateix, Bustos ha indicat que per donar lloc a aquesta llei tenen una posició oberta i no volen anar al diàleg amb condicions prèvies, sinó "compartir la diagnosi, per després, avançar en la situació".

També ha destacat que no es pot donar resposta als ciutadans si no es disposa d'un model de finançament, perquè a la crisi se sumen les dificultats de "donar més servei" i seguir posant en marxa les seves competències.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })