red.diariocritico.com

Els centres, amb dificultat per aconseguir distincions

La Generalitat deu 154,6 milions d'euros a les universitats mentre es planteja finançar als 'ni-ni'

La rectora de la UAB, Anna Ripoll, destaca la voluntat solitària dels professors a l'hora de prendre iniciatives

La Conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat deu a les universitats públiques catalanes un total de 154,6 milions d'euros de finançament condicionada a objectius del Pla de millora de les universitats 2007-2010, segons ha lamentat aquest dimarts la rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Ana Ripoll. Contrasta, sens dubte, aquesta situació amb la voluntat que sembla haver-se instal·lat en l'actual Govern -i com a promesa electoral- de subvencionar amb fons públics a joves que ni estudien, ni treballen, ni se sap si tenen cap, intenció de fer alguna d'aquestes coses.

Els 154.000.000 acumulats responen a la part de finançament per objectius que el Govern deu a les universitats des de 2008, en uns pagaments que s'han anat endarrerint i acumulant en el marc de la crisi econòmica.

Si el 2007 el Govern va pagar els 17 milions compromesos, el 2008 només va ingressar 22,4 dels 50 previstos, així mateix va succeir el 2009, quan la Conselleria va saldar 58,5 dels 90 milions que havia de satisfer.

Per al 2010, amb 136.200.000 en joc, la Conselleria preveu que podrà pagar 42, encara que aquesta xifra encara està en l'aire. Si abans de finals d'any el Govern no paga aquests diners, el seu deute amb els centres arribarà als 196.600.000 acumulats.

Segons han explicat a Europa Press fonts del Comissionat d'Universitats i Investigació, el Govern està negociant amb les universitats incloure aquesta quantitat d'alguna manera en l'acord de finançament 2010-2014, que actualment s'està dissenyant amb les universitats.

Pel que fa als 42 milions que podrien ingressar dels 136,2 de l'any 2010, aquestes fonts han manifestat desconèixer l'estat d'una eventual transferència a les universitats.

En declaracions als mitjans, la rectora ha explicat que les universitats han de debatre les prioritats del finançament per fer compatible el seu funcionament amb la seva aparició entre les primeres posicions dels rànquings internacionals.

"S'estan fent moltes coses gràcies a la bona voluntat dels professors", ha criticat la rectora, que ha remarcat l'esforç que costa a les universitats catalanes a l'obtenció de distintius com el de Campus d'Excel·lència Internacional (CEI).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })