red.diariocritico.com

Dirigida per Agustí Vila

La pel·lícula La mosquitera arriba a les pantalles catalanes després d'haver aclaparat multitud de premis

Compta amb Emma Suárez, Eduard Fernández i Geraldine Chaplin entre els protagonistes

La pel·lícula La Mosquitera, del director Agustí Vila, arribarà als cinemes el 5 de novembre avalada pels premis, i és que aquesta "comèdia dramàtica" protagonitzada per Emma Suárez, Eduard Fernández, Geraldine Chaplin i Fermí Reixach ja acumula guardons de prestigi abans de la seva estrena.

A l'estiu va conquistar el Globus de Cristall a la millor pel·lícula al Festival Internacional de Karlovy Vary (República Txeca), i recentment ha rebut l'Espiga de Plata de l'Seminici de Valladolid i el Premi de la Crítica i la Millor Actriu per Suárez al International Antalya Golden Orange Film Festival de Turquia.

"És un comèdia sobre la impossibilitat de la tragèdia", va dir Vila durant el rodatge en referir-se uns personatges al límit d'una tragèdia que mai acaba d'arribar. Alícia (Suárez) i Miquel (Fernández) són un matrimoni en crisi que es nega a acceptar-ho i que ofeguen amb la seva frustració al seu fill Lluís (Marc Franz).

Completen la història el pare de Miquel, Robert, (Reixach), que, en la seva vida en una residència d'avis es converteix en la veu de la seva dona, Maria (Chaplin), que amb prou feines parla. També participen els actors Àlex Batllori, Martina García i Anna Ycobalzeta.

Malgrat el mutisme del seu personatge, la protagonista de Doctor Zhivago i filla de Charlie Chaplin s'ha mostrat encantada amb el projecte: "És un dels millors tres guions que he llegit en la meva vida", ha assegurat pletòrica, després de destacar que la pel·lícula té un to "sòrdid, còmic, absolutament atrevit i irreverent ".

"Tots els personatges tenen una greu necessitat d'afecte, sembla que no els passa res, però hi ha una tempesta sota d'ells", ha dit Suárez, que l'interpretar una dona establerta a Barcelona ha hagut de parlar en català en alguna de les seqüències , un "repte" que va assumir amb entusiasme.

Amb la intenció de "retratar el que passa a Catalunya", els personatges alternen castellà i català. "Volíem un català orgànic", ha comentat el director, que també ha precisat que, encara que la història es rodi a Barcelona, podria discórrer en qualsevol ciutat de l'Europa occidental, de manera que les imatges es cenyeixen als personatges i eviten els plànols turístics.

Els malentesos i els límits entre el bé i el mal dibuixen la trama del film, en què les situacions poden fer que l'amor es confongui amb la prostitució i l'amor fraternal amb l'incest, segons va assegurar el director. "Els personatges es posen límits abans de viure, que és políticament correcte s'imposa", ha assenyalat Agustí Vila.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })