red.diariocritico.com

Proposta de canvi "autèntic"

Joan Laporta denuncia el mal ús fet amb els diners de Catalunya i creu que s'ha de defensar allò que li pertany

El candidat de Solidaritat Catalana mostra la seva proposta electoral amb un to clarament independentista i crític amb Espanya

Joan Laporta, candidat a la presidència de la Generalitat de Catalunya i cap de Solidaritat Catalana per la Independència, s'ha presentat com "la única proposta de canvi autèntic" a l'acte organitzat per la Tribuna Catalunya del Forum Nueva Economia. La proposta electoral de la coalició és clara: proclamar la independència unilateral de Catalunya la propera legislatura i crear un estat propi en el marc de la Unió Europea. "La sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut ha dilapidat l'opció autonomista i, per tant, la independència és la única via per poder decidir sobre el futur del nostre territori", ha dit el candidat. Laporta considera que Catalunya té les dimensions necessàries per fer el millor estat del món, a més de que es convertiria en el quart estat de la Unió Europea en renda per càpita, darrere de Luxemburg, Irlanda i Holanda. En cas de no arribar a la presidència de la Generalitat la seva labor es basaria en difondre i fer créixer el projecte independentista al Parlament.

Després d'explicar el seu programa en matèria de turisme, energia, comerç, educació o sanitat, ha fet especial esment a l'economia. La crisi financera que pateix Espanya repercuteix molt negativament en Catalunya, que ha vist com baixava el PIB del sector de la construcció i l'industrial dels últims dos anys. Solidaritat catalana pensa que amb una Catalunya independent no hagués estat necessari retallar els sous dels funcionaris, congelar les pensions o reduir les inversions en infraestructures. L'espoli fiscal per part d'Espanya és de 22.000 milions d'euros anuals i amb un estat propi Catalunya ocuparia la tercera posició en la llista de països amb menys dèficit a nivell comunitari. Laporta ha criticat durament el model econòmic espanyol "basat en la construcció, l'especulació immobiliària i el turisme amb poc valor afegit, com el de sol i platja", i creu que Catalunya s'ha vist molt perjudicada.

Amb una aposta clara i directa per la independència, Joan Laporta pensa que Catalunya "té dret a la recerca de la felicitat i aquesta només passa per l'autodeterminació" i que el dia 28 s'hauria de convertir en un referèndum per la independència. En cas d'arribar aquest moment és conscient que les relacions amb Espanya canviarien. Primer es viuria una fase en la que l'Estat espanyol perjudicaria el procés des dels mitjans de comunicació. En cas d'optar pel boicot no tindrien èxit, com ja es va demostrar amb el boicot al cava català. La segona fase del procés mostraria una Espanya amb una gran cultura democràtica a l'acceptar la independència catalana. El candidat està convençut que a la llarga Espanya i Catalunya tindrien una excel·lent relació, semblant a la que mantenen els Estats Units i el Regne Unit.

Solidaritat Catalana ja va anunciar que no donarà suport ni treballarà conjuntament amb cap partit que no accepti la independència com a única via d'actuació i per tant tanca les portes a PSC i CIU. Laporta també creu que el partit que faci propostes electorals en matèria d'impostos, immigració, subsidis i pensions, model energètic o reforma laboral estarà venent fum, ja que, per culpa del Tribunal Constitucional, Catalunya no té competències en aquests aspectes tan rellevants. "Hem de defensar allò que és nostre". Amb aquesta frase contundent s'ha referit a l'espoli fiscal que viu Catalunya i els greuges que viu sistemàticament per part d'Espanya. Segons Laporta "han jugat massa amb els nostres diners" ja que Catalunya ha estat discriminada en matèria d'infraestructures. En el període de 1997 a 2007 només es van fer dues terceres parts de les inversions que s'havien de dur a terme al nostre territori. És per això que considera que la independència és la idea que ha de tenir la societat si vol la prosperitat de Catalunya.

També hi ha hagut temps per mostrar la seva total disconformitat amb la decisió de la junta directiva del Futbol Club Barcelona de portar-lo als tribunals. Laporta diu sentir llàstima perquè això és una clara conseqüència de l'odi acumulat i un esperit de revenja. A més està convençut que existeix una confluència d'interessos per perjudicar la seva carrera política. Ell es defensa dient que la seva proposta "no va contra ningú, sinó a favor de Catalunya".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })