red.diariocritico.com

Ha constatat que el mal de la sentència no s'arreglarà "en setmanes ni mesos"

Iceta creu que ara es comença a "calibrar" fora de Catalunya els efectes de la sentència

"Convé que primer hi hagi aquesta assumpció del mal que s'ha fet perquè es pugui reparar adequament, i això requerirà temps"

El viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, creu que "el mal que ha fet la sentència en aquests moments tot just fora de Catalunya s'està començant a calibrar" i "molta gent no n'ha estat conscient fins que no s'ha produït". Iceta ha afirmat entendre que "si no es viu" a Catalunya, "costi més de veure". Un dia després de la reunió entre el president de la Generalitat, José Montilla, i el vicepresident tercer del govern espanyol, Manuel Chaves, Iceta ha constatat que aquesta qüestió no s'arreglarà "en setmanes ni mesos", però que "mai és tard per reconstruir un pont" per refer les relacions entre Catalunya i Espanya.

"Alguns ja dèiem que no hi ha sentència bona" i, sigui quina sigui, "seria mal rebuda", ha dit Iceta, que creu que fora de Catalunya tot just ara s'estan començant a "calibrar" els efectes de la sentència. "Convé que primer hi hagi aquesta assumpció del mal que s'ha fet perquè es pugui reparar adequament, i això requerirà temps", ha afegit, que creu que "fins que no s'ha produït, no s'ha vist la reacció encapçalada pel president, la manifestació de Barcelona o el pronunciament dels exponents de la societat civil, no han copsat el mal de la sentència", inclòs el PSOE.

Iceta, però, ha dit entendre que "si no es viu aquí costi més de veure" i ha afegit que "m'estimo més que dediquin temps a veure de veritat quin és el sentiment que ha provocat a Catalunya que improvisar gestos a la galeria que no resoldrien res". De fet, Iceta ha demanat "gestos, decisions, paraules" i que aquests es produeixin de manera que "la gent pugui entendre i copsar que no fem una operació de maquillatge per sortir del pas, sinó que la sentència ha produït una reflexió més enllà de Catalunya per avançar cap a un Estat que reconegui la seva plurinacionalitat".

El portaveu socialista ha remarcat que "els gestos de cara a la galeria no servirien" i que per acabar amb la desafecció i l'allunyament entre Catalunya i Espanya "requerirà alguna cosa més que gestos". Iceta ha afegit que "mai és tard per reconstruir el pont" necessari "si les dues parts ho volen i ho veuen a temps". "En tot cas, s'haurà de fer, perquè la sentència ha malmès coses i és millor que en siguem tots plenament conscients, tant aquí com allà, perquè sinó no ho arreglaríem", ha afegit.

Pel que fa al baròmetre del CIS, que apunta a una victòria del PP a més de sis punts de distància respecte el PSOE, Iceta creu que "el factor que pesa més" és el de la crisi econòmica, un fet que provoca una "desmobilització" entre l'electorat socialista. A més, ha dit que si els ciutadans no aproven a cap polític és perquè "el que volen són resultats i perspectives concretes".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })