red.diariocritico.com

La consellera està valorant si tornar a la seva feina anterior, de metgessa, o seguir treballant en la política

Tura critica el PSOE per no haver defensat l'Estatut amb prou força

Assegura que l'actuació del PSOE "no li ha agradat i sovint l'ha decepcionat"

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, ha tornat a mostrar aquest dilluns el seu suport envers el conseller d'Economia Antoni Castells, el que ha fet i el que ha dit. La consellera ha reconegut que la sentència restrictiva del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut ha "tensionat" el debat intern del PSC i ha criticat el PSOE per "no haver-se fet prou seu" el text. "En un primer moment el PSOE ens diu que hi donarà suport" però després "no l'ha defensat amb la força que volíem nosaltres", ha afegit Tura en una entrevista a RAC1, on ha afirmat també, haver-se sentit, en ocasions, "decepcionada". Sobre el seu futur, Tura ha dit que aquest està en mans dels militants.

Davant la pregunta directa sobre si comparteix les crítiques de Castells envers el PSC i la relació del partit amb el PSOE, la consellera ha respòs subratllant que Castells continua afirmant que "el seu partit és el PSC", que és alhora, afegeix, "el de tots".

En aquest sentit, Tura ha remarcat que precisament el PSC aconsegueix fer el que no fa cap dels altres grups polítics, que és defensar d'igual manera la justícia social amb la lluita per la millora de l'autogovern i les llibertats nacionals de Catalunya. "Crec que és l'únic partit que fa els dos aspectes amb l'èmfasi necessari sense donar més pes a una banda o una altre", afirma.

Sense voler entrar a valorar més l'actuació del PSC, malgrat reconèixer les "dificultats econòmiques i institucionals" que es viuen actualment derivades de la crisi econòmica i la sentència del TC, Tura ha volgut recordar que van ser els socialistes catalans els que van liderar, precisament, la redacció d'un nou Estatut. "Que en siguin conscients aquells que ara ho critiquen" i que no ho han impulsat mai, afirma.

Tura ha criticat les polítiques espanyoles del PP perquè "creuen que totes les economies són iguals" i perquè acaben sempre, afegeix, portant les coses al TC. També ha estat dura amb el PSOE que "en un moment donat es diu que donarà suport a l'Estatut" i al final, però, "no l'ha fet prou seu" o "no l'ha defensat amb la força que aquí volíem", explica, tenint en compte que l'Estatut també es seu perquè el PSOE va permetre la seva aprovació a les Corts Generals.

Assegura que l'actuació del PSOE "no li ha agradat i sovint l'ha decepcionat", però ha volgut recordar que el PP és qui va dur el text al TC i que, ara, després de tot, "resulta que li està sortint gratis i que totes les culpes són del PSOE".

El seu futur, en mans dels militants

La consellera ha reiterat que l'anunci de Castells sobre que no formarà part de la candidatura del PSC en les eleccions al Parlament de la tardor, és totalment "lícit i forma part de la llibertat personal" de cadascú. Una decisió, per cert, que ha explicat que va conèixer a darrera hora, just abans però de que es publiqués a la premsa.

Tura ha reiterat que és bo que els polítics iniciïn una reflexió personal sobre el seu futur en acabar els quatre anys d'un mandat, perquè els càrrecs públics no poden ser il·limitats. En aquest sentit, ha explicat que també ella està valorant si tornar a la seva feina anterior, de metgessa, o seguir treballant en la política. "No sé si a la meva consciència m'agrairia més una opció o una altre". El dubte l'acaba resolent però, almenys davant els micrófons, afirmant que les llistes de les candidatures les decideixen els militants, i en alguns casos també, els simpatitzants. I que, per tant, no li pertoca a ella decidir res ni anunciar res.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })