red.diariocritico.com

Ha viatjat a Nouakchott

Els cooperants catalans segrestats a Mauritània estan bé, assegura Moratinos

El titular d'Exteriors espanyol afegeix que l'Executiu treballa "tots els dies" en aquest assumpte

"Sabem que estan bé", ha assegurat aquest dilluns el ministre d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, sobre l'estat de salut d'Albert Vilalta i Roque Pascual, que ja fa més de sis mesos que van ser segrestats a Mauritània. En una entrevista a TVE ha confirmat que aquest cap de setmana ha fet un viatge llampec a Nouakchott (Mauritània) per tractar amb el president del país aquest "complex" segrest, entre d'altres assumptes. La visita es va produir mentre Barcelona Acció Solidària alertava a través d'un comunicat al Facebook que Mauritània tenia intenció de sentenciar a penes de mort a tres presoners que els segrestadors demanaven a canvi de l'alliberament dels catalans.

Moratinos ha indicat que el govern espanyol treballa en aquest assumpte "tots els dies" i ho fa "amb discreció i responsabilitat". Tot i que ha assegurat que el seu estat de salut és bo, ha dit que "quan abans els alliberem serà millor per ells i per les seves famílies, i per això el govern hi posa tot el seu esforç polític i diplomàtic".

El titular d'Exteriors del Govern espanyol ha explicat que per aconseguir l'alliberament de Vilalta i Pascual el l'executiu estatal treballa "amb tots els que poden crear condicions per facilitar l'alliberament". Fa més de sis mesos que Vilalta i Pascual, juntament amb Alícia Gàmez, que va ser alliberada el 9 de març, van ser segrestats per Al-Qaeda del Magreb Islàmic (AQMI).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })