red.diariocritico.com

Una tanca que podria ser il·lustrativa

Les darreres reformes del teatre romà de Tarragona el permeten entrar al circuit del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco

No es descarta que, en el futur, pugui ser operatiu com a recinte teatral

La restauració de la tanca perimetral del recinte del teatre romà de Tarragona l'ha fet susceptible de formar part del circuit del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. El recinte, que presentava un aspecte força degradat, ha vist com les darreres millores li permetien canviar el seu 'status'. Ara, paral·lelament al reacondicionament de la tanca, hi ha trams que permeten contacte visual amb l'exterior, i també hi ha un espai-mirador els panells explicatius del qual s'han acabat d'instal·lar avui.

El director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, Francesc Tarrats, ha explicat que hi ha propostes artístiques "molt interessants" per a fer arribar als visitants explicacions concises de com era el teatre fa 2.000 anys amb la il·lustració de la tanca. L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació tarraconina és l'artífex d'aquestes propostes. De la mateixa manera, no es descarta que algun dia s'hi puguin tornar a fer representacions teatrals.

Segons indiquen proves documentals, el recinte va resistir molt bé fins el segle XIX, en què a causa de la construcció d'una fàbrica d'oli va quedar pràcticament reduït a runes.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })