red.diariocritico.com

La cita se celebrarà entre el 13 i el 16 de maig a Barcelona

La Fira Internacional del Llibre Antic reunirà 52 llibreries d'arreu del món a la Casa Batlló

Els visitants podran portar fins a tres llibres perquè siguin valorats per experts

La Casa Batlló de Barcelona és l'escenari triat per acollir la Fira Internacional del Llibre Antic entre el 13 i el 16 de maig. Un total de 52 llibreries antiquàries, 28 d'elles de fora de l'estat espanyol, mostraran entre unes 5.000 i 6.000 rareses editorials d'alt valor històric i cultural procedents d'onze països diferents. Els preus dels llibres oscil·laran entre els 100 i els 50.000 euros i, com a novetat d'aquest any, el pròxim diumenge es farà una jornada de taxació de llibres per part d'experts internacionals.

Després d’un èxit més aviat modest en la passada edició, que es va celebrar a Barcelona l'any 2005, la Comissió Organitzadora de la Fira Internacional del Llibre Antic ha treballat “força” per trobar un lloc adient com és la Casa Batlló i preveure així uns 5.000 visitants al llarg dels quatre dies.

Albert Obradors, director de la Comissió Organitzadora, ha dit que tot i que “ha costat a causa dels difícils moments que vivim”, s'ha intentat atreure els màxims professionals del sector en l'àmbit internacional “venent una mica la ciutat de Barcelona i aprofitant el bon moment turístic d'aquesta”.

Així, Obradors ha assegurat que aquest any se supera la xifra rècord de llibreries internacionals aconseguida el 2003 a Madrid amb 12 participants. Enguany és la primera vegada que, sense ser un congrés, hi ha 28 llibreries internacionals exposant les seves peces.

El director de la Comissió Orgnitzadora ha assegurat que hi haurà “les millors llibreries europees”, d'entre les quals n'ha destacat les parisines Librairie Chamonal i Librairie Camille Sourget. A més d'espanyoles, hi haurà llibreries antiquàries franceses, alemanyes i holandeses, així com algunes representacions d'Àustria, Dinamarca, Anglaterra, Itàlia, Portugal i els Estats Units.

Obradors ha afegit que s'esperen entre 5.000 i 6.000 exemplars “espectaculars”, com manuscrits inèdits d'astronomia i arquitectura, el primer llibre imprès sobre el cultiu de la vinya i la tècnica de la vinificació, un èxit editorial sobre bruixeria, i altres joies que oscil·laran entre els 100 i els 50.000 euros.

Com a novetat d'aquest any, la jornada del pròxim diumenge es dedicarà a la taxació de llibres antics. Els visitants podran portar un màxim de tres llibres que seran valorats pels experts internacionals en la matèria. La Fira Internacional Llibre Antic se celebra bianualment des del 1992 en alternança entre Barcelona i Madrid.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })