red.diariocritico.com

El film s'estrenarà el proper divendres a tot l'Estat

Medem presenta a Barcelona Habitación en Roma, una pel·lícula carregada d'erotisme i sensualitat

El director basc Julio Medem ha presentat aquest matí Barcelona la seva darrera pel·lícula, Habitación en Roma, acompanyat de les dues protagonistes, l'espanyola Elena Anaya i la russa Natasha Yarovenko. El film, carregat d'erotisme i sensualitat, relata la nit que passen juntes dues dones en un hotel de Roma. Una aventura física que els acabarà tocant l'ànima. Aquest és el setè llargmetratge de ficció de Medem, que ha dirigit títols com Lucía y el sexo o Los amantes del círculo polar.

Dues noies, una espanyola i una russa, es coneixen per casualitat un vespre a Roma i acaben passant tota la nit juntes, endinsant-se en una aventura física que recordaran per sempre. Aquest és l'argument que Julio Medem relata a Habitación en Roma, on l'únic escenari és l'habitació d'un hotel.

Es tracta d'una versió de la pel·lícula En la cama, de Matías Bize, tot i que Medem diu que tan bon punt es va posar a escriure el guió, va canviar els personatges per fer una cinta pràcticament nova. Elena Anaya va acceptar el paper abans de llegir el guió, i juntament amb la jove actriu russa, Natasha Yarobenko, formen pràcticament el repartiment del film que va clausurar amb èxit de crítica i públic, el Festival de Màlaga de Cinema Espanyol.

En la presentació de la pel·lícula a Barcelona, Longoria ha assegurat que hi ha una gran expectació al voltant de la nova història de Medem, fet que ho demostra que només el dia d'ahir, fins a 15.000 persones va mirar els primers set minuts del film a Internet.

Per la seva banda, Medem ha destacat que és un film del qual se sent “molt orgullós” tot i que és conscient que no tothom el voldrà veure i ha assegurat que ha estat “fantàstic” treballar amb les dues actrius. Va escollir dos personatges femenins perquè l'espectador pugui veure les seves diferències per després, oblidar-se que són dones i arribar a l'essència de la història, “que és l'amor”. Per això, ha recomanat que la pel·lícula es vegi “descarregat, net”, perquè tot el que passa en aquella habitació “l'impregni”. I que cadascú ho interpreti com vulgui.

Medem, que s'ha mostrat inquiet per l'estrena aquest divendres a tot l'estat espanyol, ha descrit la pel·lícula com “la menys densa i també la més petita que ha fet mai”. Ha rodat únicament en quatre setmanes, amb dues actrius, en la intimitat i de forma cronològica. Ha admès però, que va rodar dos finals diferents que canviaven totalment el rumb de la història.

L'actriu protagonista, Elena Anaya, ha confessat que el rodatge ha estat “dur i difícil” tot i que el personatge “és una autèntica meravella”. Ara però, diu que “el més important és que la pel·lícula arribi als espectadors”. L'actriu russa, Natasha Yarobenko, també ha acceptat que rodar gairebé totes les escenes nua és difícil, i molt intens, però que al final es converteix en una anècdota més, perquè “allò emocional” és el que ha passat per davant de tot allò físic.

Aquesta és la setena pel·lícula de ficció de Julio Medem i apareix després de Caòtica Ana, estrenada ara fa tres anys. Medem encara té al calaix els primers guions d'Aspasia, el seu proper projecte, que ha interromput per donar forma a Habitación en Roma.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios