red.diariocritico.com

La neu també complica la circulació al Pirineu

El temporal torna a deixar sense llum muncipis gironins

La situació repeteix, en certa manera, la de la tempesta del 8 de març

La Costa Brava ha tornat a quedar a les fosques per segona vegada aquest any. El vent i la pluja d'aquesta nit han afectat la xarxa elèctrica, ja malmesa pel temporal de neu del 8 de març i entre 3.000 i 4.0000 abonats de la comarca del Baix Empordà s'han quedat sense llum. Endesa està treballant per recuperar la normalitat però encara no ha informat de l'abast de l'avaria. En alguns punts, com Santa Cristina d'Aro, el temporal ha deixat a les fosques tot el municipi.

El fort vent que ha bufat en les darreres hores i la pluja han afectat de nou la xarxa elèctrica a les comarques gironines. Després de la nevada del 8 de març que va deixar gran part de les torres elèctriques a terra, ara la companyia Endesa està reparant definitivament aquesta infraestructura, que s'ha vist novament afectada per un temporal.

Aquest matí, pobles del Baix Empordà com Santa Cristina d'Aro, Pals i Sant Feliu de Guíxols s'han despertat sense llum. L'alcalde de Santa Cristina d'Aro, Ricard Herrero, ha explicat que l'avaria afecta des de la mitjanit tot el municipi: “Endesa ens ha dit que al llarg del matí tornarà la llum però aquesta nit no han fet res; ens donen informacions contradictòries”, s'ha queixat l'alcalde.

A Pals l'avaria afecta alguns punts del municipi des de la passada nit com la del barri de la Llevadora, la zona de la platja i els Masos de Pals. A Sant Feliu de Guíxols, l'alcalde, Carles Motas, ha informat que hi ha cinc estacions transformadores afectades però que Endesa encara no ha confirmat l'avast de l'avaria.

A Palamós el vent no ha deixat sense llum el municipi però sí ha descalçat alguns arbres dins la via pública. Els arbres caiguts, però, no han causat danys materials ni personals, segons fonts municipals.

A la Jonquera han estat des d'aquesta matinada sense llum fins que aquest matí, a dos quarts de deu, ha tornat novament el subministrament elèctric al municipi. Endesa té previst informar al llarg del matí de l'abast real de l'avaria i les causes de la mateixa.

La neu i el vent compliquen la circulació al Pirineu
La neu acompanyada de fort vent també està complicant la circulació en algunes carreteres del Pirineu de Lleida. A la C-28, al Port de la Bonaigua, és obligatori l'ús de cadenes i les màquines llevaneu no donen a l'abast. La nevada que cau en aquest punt es abundant i el vent acumula en alguns punts fins a un metre de neu en la cota més alta del Port. Els conductors de les llevaneu han recomanat no travessar el Port si no és estrictament necessari. A la N-230 a Vilaller hi ha gel a la via i la circulació està restringida als vehicles de tercera categoria. Al Port del Cantó han començat a treballar les màquines a les 5.30 hores per deixar-lo transitable i no han parat fins a les 9.30 hores.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios