red.diariocritico.com

Diu que es passaran al transport públic

Hereu assegura que la reforma de la Diagonal farà que milers de persones deixin el cotxe

Els barcelonins podran votar entre les propostes presentades del 10 al 16 de maig

L'Ajuntament de Barcelona va presentar ahir dues propostes per transformar la Diagonal i convertir-la en un lloc més agradable per als vianants. Després de fer públic aquest projecte, l'alcalde de Barcelona ha assegurat que la remodelació farà que la gent canviï el cotxe pel metro, el tramvia i l’autobús.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, està convençut que la remodelació de l’Avinguda Diagonal farà que milers de persones deixin el cotxe a casa i facin servir els mitjans de transport públics. Així ho ha assegurat en una entrevista al programa Els matins de TV3, l’endemà d’anunciar de fer públiques dues propostes per transformar la transitada Diagonal en un lloc agradable per a passejar.

En aquest sentit, Hereu ha dit que tot els valors històrics que té la via dissenyada per Ildefons Cerdà, “s’ha quedat poc útil com a punt de trobada. No és un lloc agradable per passejar o per estar”.
Pel que fa a la despesa que pot suposar reforma, l'alcalde diu que actualment la prioritat és tirar endavant el dia a dia, però sobretot superar la crisi econòmica. “I això Barcelona ho està fent amb tota la seva força. Generar proyectes de futur és la millor contribució a superar la crisi”, ha afirmat.

Dues propostes i una consulta
La consulta està a punt. Entre el 10 i el 16 de maig estan cridats a participar tots els ciutadans de Barcelona censats i majors de 16 anys. I ahir es van presentar els dos models que redefineixen la Diagonal i que, juntament amb l'opció del vot en blanc, seran les possibilitats entre les quals els barcelonins podran triar. Els punts més rellevants que uneixen les dues propostes són la contemplació del tramvia i l'ampliació de les voreres i els espais pels vianants.

L'opció A –'El Passeig', com l'han anomenat des de l'Ajuntament- contempla una estructura semblant a l'actual, amb un carril per sentit enmig de la calçada, al costat dels dos que utilitzarà el tramvia; dos grans espais arbrats a dreta i esquerra, i un únic carril per cada costat abans de les voreres. L'opció B –'La Rambla'-, en canvi, opta per un gran espai central arbrat pels vianants i dos carrils a cada costat que separen la zona de passeig de les voreres. En tots dos casos, es redueix l'espai per trànsit i s'amplia notablement l'ús dels ciutadans.

Els terminis d'execució es faran per fases, tot i que es solaparan entre elles, i serà d'un total de 38 mesos. El pressupost d'execució tant si surt una opció com una altra serà d'uns 70 milions d'euros, segons l'Ajuntament.

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })