red.diariocritico.com

Quarta protesta en dos anys

Les dotacions econòmiques, les substitucions i l’excés d’alumnes, raons dels mestres per fer vaga

Segons la Generalitat, només un 22 per cent del professorat ha seguit la protesta

El descontentament per la partida pressupostària destinada a Educació, el fet que es contractin substituts per un terç de la jornada i no per a mitja com voldríen, i l’excès d’alumnes per classe són les principals raons esgrimides pels mestres catalans per dur a terme avui una jornada de vaga. L’aturada està impulsada pels sindicats del ram USTEC-STEs, CC.OO., FETE-UGT i ASPEPC.SPS. A aquesta mesura acompanya una manifestació convocada pels sindicats de professors i estudiants (Sindicat d’Estudiants, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Associació de Joves Estudiants de Catalunya) ha transcorregut sense incidents entre les places Universitat i Sant Jaume.

Aquesta vaga contra les polítiques de la conselleria que dirigeix Ernest Maragall és la quarta en dos anys i respon a la insatisfacció dels mestres bàsicament arran del nul èxit de les negociacions dutes a terme sobre aspectes relacionats amb el Decret d’Autonomia de la Llei d’Educació a Catalunya (LEC). També, però, les reivindicacions inclouen altres qüestions laborals.

Amb la vaga, es vol pressionar la conselleria d’Educació perquè tingui més en compte als sindicats a l’hora d’elaborar el Decret d’Autonomia i pel que fa la dotació de recursos per al sistema educatiu. Aquesta darrera raó ha estat la que han esgrimit els mestres per demanar els pares que avui no portin els seus fills a les escoles. A més, en la convocatòria d’aquesta vaga també ha influït el tancament del Batxillerat en 13 instituts de Catalunya, els alumnes dels quals seran derivats a altres col•legis que disposen de més vies d’especialització i tenen una oferta més ampla. Segons ha explicat aquest migdia el conseller d'Educació, la vaga només ha estat seguida pel 22 per cent del professorat.

La conselleria de Treball de la Generalitat ha decretat  uns serveis mínims que seran del 25 per cent als professors de 0-3, un professor per cada quatre grups i un membre de l’equip directiu a Infantil i Primària, i un membre de l’equip a Secundària.

La protesta tindrà també el seu reflex en ciutats com Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa i compta amb el recolzament dels professors agrupats als Sindicat de Treballadores i Treballadors de l’Ensenyament del País Valencià (STEPV) i el sindicat STEI-i de Balears.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })