red.diariocritico.com

Segons el president de la química, Carlos Moreira

La Seda aconseguirà sortir de la crisi gràcies al crèdit de l'ICF

La firma ha rebut ajuts públics per valor de 50 milions, 30 dels quals provenen de l'entitat financera pública catalana

El grup La Seda de Barcelona, ​​que va portar a terme una reestructuració financera el 2010 que li va permetre superar una situació propera a la fallida, ha rebut ajuda pública per valor de 50 milions d'euros, dels quals 30 corresponen a crèdits de l'Institut Català de Finances (ICF). El president de la companyia, Carlos Moreira, que va substituir José Luis Morlanes al capdavant de l'empresa química l'octubre passat, ha assegurat avui que aquesta ajuda és "suficient" per complir el pla estratègic que s'ha marcat per treure a La Seda de la crisi.

Després de la reunió de la junta d'accionistes celebrada a Barcelona, ​​Moreira ha explicat, en declaracions als periodistes, que fa uns dies es va tancar un acord amb l'ICF, que depèn de la Generalitat, per estendre fins al 2018 la devolució d'un els dos crèdits concedits, tots dos per 15 milions d'euros. A més d'aquests 30 milions, La Seda ha obtingut en aquesta nova etapa 20 milions més d'ajuda pública no financera en concepte, per exemple, d'incentius al reciclatge a la planta de Balaguer o la de Tarragona. Part d'aquests 20 milions d'euros d'ajuts indirectes procedirien també del Govern central, segons ha assenyalat Moreira, que és també propietari de l'empresa Ba Vidro i accionista de referència de la Seda després de l'ampliació de capital de 2010. En aquesta nova etapa, La Seda ha enfocat el seu negoci en el sector del PET-Packaging, aplicacions industrials i la potenciació del reciclatge oferint productes d'alt valor afegit, i ha iniciat una política de desinversions. En aquesta estratègia, s'emmarca la recent venda de la seva planta de PET a Portugal a l'entitat Control PET, SGPS, participada pels Grups Imatosgil i Banc Espirito Santo, per una quantitat inicial de 5,6 milions d'euros. Moreira ha assegurat que, de moment, no hi ha converses obertes amb cap grup per vendre també altres actius com les plantes de Simpe, a Itàlia, de Iqua, a Tarragona, i Sines, a Portugal. El president de La Seda s'ha mostrat confiat en la capacitat de la multinacional per recuperar-se "de la fallida", després que el seu deute arribés a 940 milions a finals de 2009, i que per al 2011 "podem ser al mercat de cos sencer". La junta ha aprovat, entre altres assumptes, els comptes anuals de 2010 i l'informe de gestió de Moreira per una majoria superior al 90 per cent i ha nomenat Miquel Roca com a president de la junta.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })