red.diariocritico.com

Dimarts dia 21 de juny

Els 'indignats' dels països àrabs i els canvis a la geopolítica mediterrània centren una conferència al CCCB

Els 'indignats' dels països àrabs i els canvis a la geopolítica mediterrània centren una conferència al CCCB

Georges Corm, el ponent, va ser ministre de Finances del Líban

El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) serà l'escenari d'una conferència que abordarà Les revolucions àrabs: canvis a la geopolítica de la Mediterrània, impartida per l'economista ex ministre de Finances del Líban, especialitzat en la zona, i doctor per la Universitat de París Georges Corm. L'acte arriba en un moment especialment sensible, sobretot per les concomitàncies que s'han volgut veure des de determinats sectors entre les revoltes del món àrab i el moviment dels 'indignats' que s'està produint a Catalunya i també a Espanya.

El proper dimarts 21 de juny, a les 19.30 hores, el CCCB acollirà l'economista libanès Georges Corm que donarà la seva visió del què han estat les revoltes dels darrers mesos al món àrab en què els ciutadans han sortit al carrer per a demanar canvis en els sistemes polítics marcats per l'autoritarisme, quan no pel personalisme, dels governs. Corm analitzarà els canvis que s'han obert arran d'aquestes revolucions, claus en els equilibris de la geopolítica de la Mediterrània i el Pròxim Orient. Preguntes sobre si és massa d'hora per fer previsions de futur o si l'abast de les revoltes s'estendrà com una taca d'oli per tot el món àrab tindran la seva interpretació en boca de Georges Corm. Corm ha estat ministre de Finances del Líban entre els anys 1998 i 2000 i ha exercit com a consultor econòmic del Banc Mundial i la Unió Europea, així com de diversos organismes de les Nacions Unides. Actualment, exerceix com a consultor i professor a les universitats libaneses de Saint Joseph i Balamand. Ha escrit diversos llibres, entre els quals La fractura imaginària: esperit racional i religió a Occident i Orient (Pagès, 2003), L'Orient Pròxim esclata 1956-2003 (Gallimard, 2003) o Europa y el mito de Occidente (Península 2010).
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })