red.diariocritico.com

Nou augment de víctimes mortals

Trànsit demana seny als motoristes en una nova campanya per a reduir els accidents entre el col·lectiu

Conduir una motocicleta exigeix "molta responsabilitat", recorda Joan Aregio

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha llançat la campanya de conscienciació 'Motoambseny.cat' per intentar reduir l'accidentalitat de motoristes a les carreteres catalanes, després d'un nou augment de víctimes mortals.

En els cinc primers mesos de l'any van morir 19 motoristes a les carreteres de Catalunya, mentre que en els mateixos mesos de l'any passat només van ser sis, encara que aquesta xifra va ser "anormalment baixa", de manera que si es compara amb altres anys, es manté -el 2008 i 2009 hi va haver 21 mort -. La xifra de ferits s'ha mantingut en 104 en els cinc primers mesos de l'any, igual que el 2010, mentre que el 2009 van resultar afectats 107 motoristes i el 2008 van ser 100. En l'acte de presentació de la campanya, el director de Trànsit, Joan Aregio, ha admès que la motocicleta és un dels vehicles que més es resisteix a millorar les estadístiques de sinistralitat i ha recordat que conduir una motocicleta "ha de ser especialment un exercici de molta responsabilitat perquè el que un es juga és molt, i moltes vegades sol". La iniciativa, que compta amb el suport del campió mundial de Trial Indoor Adam Raga, consistirà en regalar 10.000 fundes de casc amb el missatge de la campanya -'Moto amb sentit comú'-, que es començaran a repartir aquest cap de setmana en els 75 controls policials previstos durant el Gran Premi d'Espanya de Motociclisme a Montmeló. Visibilitat de les patrulles La campanya s'emmarcarà en els controls específics de l'estiu centrats en la motocicleta, coneguts com a dispositiu Premot, que duen a terme els Mossos d'Esquadra per conscienciar la gent i dissuadir intensificant la ja alta visibilitat de les patrulles policials. El comissari cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos, Miquel Esquius, ha destacat que amb aquests controls volen "interactuar amb el màxim nombre de motoristes possible" per conscienciar-los que siguin responsables. La campanya 'motoambseny.cat' tindrà continuïtat a través la pàgina web, on podran consultar dades de sinistralitat, estudis sobre la matèria, consells de conducció, informació sobre altres iniciatives i una galeria fotogràfica, entre altres continguts.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })