red.diariocritico.com

Demana "recolzament" dels partits

Els pressupostos de la Generalitat són "creïbles, austers i realistes" segons la Cambra de Barcelona

"L'Estat té la clau" per arribar al dèficit desitjable de l'1,26 per cent, avisa Miquel Valls

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Miquel Valls, ha ressaltat la "credibilitat, l'austeritat i el realisme" dels pressupostos presentats aquest dimarts a la Generalitat i que suposen una retallada de la despesa del 10 per cent i un dèficit del 2,66 per cent del PIB, el doble del que exigeix ​​pel Govern.

Aquest dèficit es podria rebaixar fins al 1,26 per cent si l'Estat lliurés els 1.450 milions del fons de competitivitat, 1.200 milions més en compliment d'un càlcul millorat de la disposició addicional tercera de l'Estatut, i 200 milions amb una major alienació d'actius que requeriria que l'Estat traspassi alguns actius immobiliaris a Catalunya. "L'Estat té la clau perquè la Generalitat assumeixi aquest dèficit. No s'entendria si l'Estat no és corresponsable i no compleix amb el Fons de Competitivitat i el que estipula la disposició addicional tercera de l'Estatut", ha sostingut. "Donem suport i destaquem l'esforç del Govern en aquests difícils moments de fer uns plans econòmics realistes des del punt de vista dels ingressos i les despeses", ha ressaltat Valls, que ha assenyalat que no serveix de res presentar uns pressupostos ambiciosos si després no es compleixen. Així mateix, ha assenyalat que els pressupostos mereixen una atenció especial per part del Parlament i els grups polítics, que els debatran en els propers dies: "Faig una crida als partits perquè facin un exercici de responsabilitat davant la societat i no utilitzin tacticismes polítics". "Necessitem un Govern fort que apliqui uns pressupostos realistes per recuperar la confiança", ha dit. Valls també ha celebrat el pla d'avals per a les pimes que inclouen els pressupostos, el que mostra, segons ell, que el Govern és sensible amb les necessitats d'aquestes empreses i les dificultats de finançament que tenen amb la banca tradicional.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })