red.diariocritico.com

Incideix en el mal estat de les finances que va deixar el tripartit

Mas recorda al PSC que els vots han castigat la seva 'irresponsabilitat' i demana que recolzi els Pressupostos

Mas recorda al PSC que els vots han castigat la seva "irresponsabilitat" i demana que recolzi els Pressupostos

Els socialistes, visiblement irritats davant l'asseveració

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat als socialistes que tinguin la mateixa actitud de "responsabilitat" i col·laboració que va tenir CiU fa un any, quan va possibilitar l'aprovació del pla d'ajust que va presentar el Govern central davant les Corts. A la sessió de control al Govern en seu parlamentària, Mas ha assegurat que en les eleccions municipals els catalans han castigat el PSC per la seva actitud de "irresponsabilitat", de manera que els ha demanat un canvi d'actitud, unes manifestacions del president que han irritat profundament els diputats socialistes.

"Els demano responsabilitat perquè tinc dret a demanar", ha dit Mas, per a qui el tripartit, la política econòmica era responsabilitat d'un conseller del PSC, ha deixat les finances catalanes en una situació molt complicada, que ara el projecte de Pressupostos de la Generalitat vol combatre. En el ple, no han faltat els gestos de complicitat de Mas amb el PP i ERC en relació als Pressupostos, encara que les dues formacions han tornat a evidenciar que hi ha coses del projecte del Govern que no els agraden. Alícia Sánchez-Camacho (PP) ha assegurat que el Govern no fa aquests comptes per sortir de la crisi, sinó per sortir del pas, i ha lamentat que es basen en "dades econòmiques irreals", com que només hi haurà 6.000 nous aturats a final d' any, quan ja hi ha 40.000 més en el que va de 2011. Des de les files d'ERC, Anna Simó ha lamentat que el Govern de CiU demani als republicans que s'abstinguin i que, en conseqüència, siguin "indiferents a les retallades". Segons Simó, la tisorada als serveis públics posa en risc la cohesió social de Catalunya, de manera que li han demanat un gest: que no suprimeixi l'impost de successions, que en l'actualitat només paguen el 6 per cent de catalans, els més rics, i la pèrdua d'ingressos equival a la retallada a la conselleria d'Educació. Davant aquestes paraules, Mas ha emplaçat a l'esquerra a no fer demagògia, ja que sota el seu mandat, es va aprovar una reforma de Successions a iniciativa d'ERC per la qual es deixaven de recaptar 500 milions, enfront dels 50 que es deixaran d'ingressar ara. "Ara s'han d'estalviar 2.680 milions, i no és un problema de Successions. No els demanem el suport explícit, només els demanem que no obstaculitzin la normal governabilitat en un tema clau per a Catalunya", ha afegit Mas als republicans. Des del PSC, Joaquim Nadal ha considerat que el Govern ja evidència amb qui vol pactar els comptes perquè presenta un projecte de Pressupostos que prioritza la reducció del deute i del dèficit, dels ingressos i la despesa social. Nadal ha retret a Mas que presenti uns comptes assegurant que "no té marge de negociació" i demani a l'oposició que l'ajudi apel·lant a la responsabilitat. Davant aquestes paraules, Mas ha dit que els cita a ser responsables perquè van deixar les finances catalanes en una situació "molt complicada" que el seu Govern tracta d'afrontar, i ha lamentat que el Govern central, en el qual participa el PSC, emplaci la Generalitat a retallar més i no doni compliment a les exigències econòmiques del Govern. "La seva irresponsabilitat ha tingut la seva visualització en les urnes", ha assegurat Mas, que ha indicat que en l'22-M el PSC ha patit un desgast a causa del seu "demagògia i hipocresia". Finalment, Joan Herrera (ICV-EUiA) ha tornat a evidenciar la impossibilitat d'arribar a un acord amb CiU perquè el Govern cita als humils a fer un esforç, i no ho demana als "intocables".
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })