red.diariocritico.com

Definir el producte per millorar l'eficiència

El Govern vol que els serveis que dóna Renfe els gestionin els Ferrocarrils de la Generalitat

El Govern vol que els serveis que dóna Renfe els gestionin els Ferrocarrils de la Generalitat

La xarxa catalana podria començar a operar l'1 de gener de 2012, quan acaba el contracte amb l'actual operador

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) està elaborant un estudi, que lliurarà el Govern a finals d'any, sobre quins serveis ferroviaris i quins horaris són necessaris a Catalunya per substituir el servei de Regionals operat per Renfe.

"Estudiem des Terres de l'Ebre, Lleida, així com el tram Girona-Figueres-Perpinyà", ha explicat el president de FGC, Enric Ticó, en roda de premsa aquest divendres. Ha assenyalat que ara que Catalunya té el traspàs d'aquest servei, s'ha de definir el producte per millorar l'eficiència de la xarxa, alhora que ha sostingut que la Generalitat coneix que FGC està elaborant una proposta perquè estan en "comunicació permanent". Pel que fa a Rodalies, Ticó aborda aquest projecte a llarg termini, encara que ha assegurat que FGC "seria capaç" de prestar el servei l'1 de gener de 2012 -quan acabaria el contracte programa amb Renfe-. No obstant això, el president de FGC ha trencat una llança a favor de Renfe, operador amb el qual col·labora en els serveis ferroviaris de mercaderies Cargometro i Argometro: "Està fent les coses bé, és una bona companyia i compto amb ella en un futur" . Més a curt termini es planteja Ticó la licitació de la gestió de la línia Lleida-la Pobla de Segur -que va ser transferida al Govern fa cinc anys-, al concurs no es presentarà FGC, encara que l'operador vol tenir una "participació minoritària "a la companyia guanyadora. Altres projectes són la prolongació de la línia de ferrocarril des de Sabadell fins a Terrassa, que estarà en servei entre finals de 2012 i principis de 2013, així com l'ampliació de la L8 des de Plaça Espanya, passant per Francesc Macià, i fins Gràcia, el que permetrà passar de 20 milions de passatgers a 40. FGC també està treballant per consolidar-se com un holding ferroviari a través de les seves àrees de negoci, i la de mercaderies seu principal sector i en el qual es vol posicionar creant grans corredors a través d'acords públics o privats. 19.450 milers d'euros al 2010 L'operador va tancar l'exercici del 2010 amb un resultat de 19.450,7 milers d'euros, que correspon al superàvit que FGC tornarà a l'Autoritat del Transport Metropolità (FGC) i a la Generalitat. Així mateix, l'endeutament de FGC puja a 417 milions d'euros, més de 360 ​​dels quals corresponen a la infraestructura ferroviària de l'operador.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })