red.diariocritico.com

Tot i que la firma es mostra inflexible pel que fa el tancament

Els treballadors de Yamaha confien en la Generalitat per redreçar la situació de la planta de Palau-solità i Plegamans

Els treballadors de Yamaha confien en la Generalitat per redreçar la situació de la planta de Palau-solità i Plegamans

La multinacional japonesa al·lega que els processos industrials de la planta estan en dèficit des de fa gairebé 10 anys

Yamaha ha anunciat que reformularà l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de la planta de Palau-solità presentat al març, amb la voluntat de presentar un nou expedient més d'acord amb la seva situació i amb el calendari d'implementació del tancament de la fàbrica. Per la seva banda, els treballadors declaren "estar en guerra" amb la seva reclamació d'un pla industrial i de viabilitat i confien en que la Generalitat els recolzi en la seva lluita.

Yamaha assegura que l'empresa manté la seva posició respecte a la reestructuració anunciada -que planteja acomiadar 388 persones-, ja que els processos industrials de la planta es troben "en situació deficitària des de fa gairebé una dècada", agreujada pel estat de sobrecapacitat productiva, la constricció del mercat i el descens de les vendes. La companyia assegura que ha intentat arribar a un acord amb el comitè d'empresa sobre la base de diverses propostes, que no han estat acceptades. El comitè d'empresa veu un ERO il·legal En declaracions a Europa Press, fonts del comitè d'empresa de Yamaha han argumentat que l'anunci d'aquest divendres de la multinacional de reformular l'ERO "és il·legal i demostra que l'anterior no tenia raó de ser". Així mateix, han rebutjat que la multinacional proposi canvis en l'ERO i mantingui al mateix temps el calendari de tancament, segons ha explicat als sindicats aquest matí. Per això, els representants de la plantilla han avançat que a partir de dilluns estaran "en guerra" per reclamar un pla industrial i de viabilitat, i confien en comptar amb el suport de la Generalitat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })