red.diariocritico.com

José Zaragoza podria estar copiant al defenestrat Jaume Collboni

Jordi Hereu renega de Zapatero de cara a la campanya electoral

Jordi Hereu renega de Zapatero de cara a la campanya electoral

Els altres socialistes espanyols sí poden venir a Barcelona

L'alcalde de Barcelona i candidat a la reelecció pel PSC, Jordi Hereu, ha admès avui que no ha demanat al president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, que faci campanya al seu costat per a les eleccions municipals del 22 de maig. És evident que el desgast del president espanyol passa factura tot i haver anunciat que no repetirà com a candidat a les eleccions generals. Però la no petició d'Hereu amaga una dada, si més no, curiosa.

L'actual secretari general del PSC, José Zaragoza, és qui ha dissenyat la campanya electoral de Jordi Hereu. Zaragoza ha tornat a dur a terme una tasca que no li és aliena, doncs havia dissenyat les estratègies electorals de les darreres campanyes socialistes. Fins que, de cara a les eleccions al Parlament de 2010, va ser substituït en aquests afers per Jaume Collboni. Eren unes èpoques en que la popularitat del president de l'Executiu espanyol estava sota zero i, de fet, Collboni gairebé va saltar a la fama pel seu intent de vetar Zapatero, partint de la base que la seva presència a Catalunya restava més que sumava a un PSC que tenia prou complicada la cosa, com finalment es va confirmar. Però, per aquesta qüestió, Collboni va ser ràpidament desautoritzat i va rectificar. Després de la davallada de novembre, va ser destituït. Ara és Jordi Hereu renega de Zapatero i qui torna a marcar les estratègies és José Zaragoza. Potser es copia de Collboni. O potser ja llavors Collboni actuava al dictat i era en realitat Zaragoza qui va ser desqualificat. Caldrà veure què passa en aquesta ocasió. D'altra bada, en declaracions als periodistes, l'actual batlle barceloní no ha descartat "la presència d'altres dirigents" del PSOE durant la campanya, tot i que ha assegurat que la basa en el que ha fet en el darrer mandat i en les seves propostes per a la ciutat. El també secretari de política municipal del PSC ha afirmat que els socialistes centren debats electorals en moltes ciutats, i que han de "fer valer els equips, els programes i els candidats" que presenten en els municipis.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })