red.diariocritico.com

Artur Mas diu que Catalunya necessita "interconnectar" més amb Europa

El transvasament del Roine, la MAT i els gasoductes de connexió amb França, entre els projectes energètics del Govern

El transvasament del Roine, la MAT i els gasoductes de connexió amb França, entre els projectes energètics del Govern

L'energia ha d'arribar "correctament" a empreses i llars, ha dit el president

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reivindicat que Catalunya necessita "interconnectar" més i de forma estable amb la resta d'Europa per millorar la qualitat de vida i la seguretat de subministrament. Els plans del Govern passen per la defensa de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) que ha d'augmentar la capacitat d'interconnexió elèctrica amb França el 2013, l'impuls del transvasament del Roine en matèria d'aigua, i la construcció de gasoductes fins a la frontera gal·la.

En la inauguració del nou cicle combinat d'Endesa a Sant Adrià de Besòs, Besòs 5, Mas ha afirmat que "aigua, energia i residus són camps en els que s'hauran de prendre decisions en els propers temps". En aquest sentit, ha agraït a Endesa aquesta inversió en noves infraestructures energètiques, però ha animat la companyia a "no abaixar la guàrdia" i seguir invertint. "A vegades es troben a faltar inversions no només per produir energia, sinó perquè l'energia arribi correctament a les llars i a les indústries i empreses", ha argumentat. Respecte a les interconnexions, ha defensat que Catalunya ha de connectar "amb els socis més fiables en subministrament, i no hi ha socis més fiables que els europeus", tant en aigua com en energia -electricitat i gas-, amb connexions estables, ha dit. D'altra banda, Mas ha mostrat el seu reconeixement a la ciutat de Sant Adrià pel seu suport a la instal·lació d'infraestructures energètiques des de fa dècades, actuant de manera "raonable i generosa". Mas ha inaugurat la central amb el president d'Endesa, Borja Prado, i l'alcalde de Sant Adrià, Jesús María Canga.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })