red.diariocritico.com

Van descomptar 320.000 catalans i es van rebre 458 milions menys

El tripartit va col·laborar amb Zapatero perquè aquest pagués menys a Catalunya

El tripartit va col·laborar amb Zapatero perquè aquest pagués menys a Catalunya

Segons l'Executiu de Mas, a l'època de José Montilla es van vulnerar les bases que establia l'Estatut

El Govern d'Artur Mas ha certificat avui que la Generalitat liderada per José Montilla i el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero no van tenir en compte a 320.000 catalans en les negociacions de l'actual sistema de finançament autonòmic.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha recalcat que en el sistema de finançament vigent, els càlculs es fan tenint present que a Catalunya viuen 7,3 milions d'habitants, 320.000 menys que el nombre de targeta sanitària registrades.

Això vol dir que en termes numèrics, l'any 2009 la Generalitat va rebre de l'Estat 458.000.000 menys del que li hauria correspost si la població de la comunitat s'hagués comptat d'una altra manera.

Ha lamentat que en les negociacions, el tripartit liderat per Montilla usés criteris "que no són favorables als interessos de Catalunya" i que fins i tot vulneren amb les bases del model que establia l'Estatut.

El portaveu del Govern ha indicat que hi ha diverses formes de comptabilitzar la població: si es tenen en compte les targetes sanitàries, a Catalunya viurien amb data l'1 de gener de 2009 un total de 7,6 milions, mentre que tenint present el criteri que es va utilitzar, el de la població ajustada, en la comunitat residirien 7,3 milions.

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts el seu programa anual d'actuació estadística per a 2011, i el propòsit de Mas i el seu equip és que totes aquestes dades serveixin per poder negociar millor davant l'Estat i explicar amb dades "objectius" per què és necessari un nou model de finançament els resultats s'equiparin al concert basc i navarrès.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios