red.diariocritico.com

El viceprimer secretari demana no donar suport al Govern si el president hi participa

Nou focus de tensió al PSC, ara entre Nadal i Iceta, pel vot de Mas a la consulta independentista

Nou focus de tensió al PSC, ara entre Nadal i Iceta, pel vot de Mas a la consulta independentista

El cap de l'oposició diu que l'afer no ha de centrar el debat polític

El cap de l'oposició al Parlament, el socialista Joaquim Nadal, ha afirmat aquest divendres que "el PSC no vol posar les consultes en el centre del debat", contradient així al viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va condicionar el suport al Govern que seu president, Artur Mas, no participi en les votacions independentistes de Barcelona. La tensió 'sector catalanista (Nadal)'-'sector Baix Llobregat (Iceta)' torna al si del PSC.

"No sabrem si tindrà conseqüències. Ja veurem si va a votar", ha reiterat Iceta aquest divendres en roda de premsa, i ha afegit que seria poc explicable que el president participi en la consulta del 10 d'abril a Barcelona.

En preguntar si comparteix les paraules del viceprimer secretari dels PSC en què condiciona el suport socialista al Govern que el president no voti, Nadal s'ha limitat a dir que Iceta comparteix les paraules del portaveu de CiU al Parlament, Josep Antoni Duran (UDC), quan va considerar incoherent defensar la independència al carrer però no en les institucions.

Sí que ha coincidit amb Iceta, en canvi, en recriminar a Mas que no té un mandat sobiranista per la qual cosa que seria poc explicable la seva participació en la consulta.

Escassa visió de país

D'altra banda, Nadal ha considerat que el viatge de Mas a Brussel·les és "una despesa supèrflua d'energia i de mitjans": un viatge a l'exterior per a consum interior de moda en l'època de l'expresident Jordi Pujol però que no serveix per al segle XXI, ha recalcat.

Aquesta reflexió podria ben bé resumir la visió -escassa- de país que té el PSC, si es considera que Brussel·les és la capital europea i, per tant, qualsevol mirada cap la ciutat sempre pot ser positiva. Si no és que des del PSC es considera que a Brussel·les només s'hi ha d'anar sota el nom d'Espanya.

Tot i així, Joaquim Nadal ha insistit que el desplaçament a Brussel·les és l'antítesi del que predica Mas, en referència a la seva política de retalls, i ha afegit que "els temes de Catalunya es solucionen a Catalunya".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })