red.diariocritico.com

La Generalitat, d'acord

L'Ajuntament de Barcelona vol que els consistoris siguin el principal agent regulador de les polítiques d'immigració

L'Ajuntament de Barcelona vol que els consistoris siguin el principal agent regulador de les polítiques d'immigració

Jordi Hereu recalca que els governs de les ciutats estan "més a prop de la realitat"

L'Ajuntament de Barcelona ha presentat diverses esmenes a l'esborrany del Reglament d'Estrangeria que està elaborant el Govern, en què demana "blindar" el paper dels ajuntaments en les polítiques d'immigració.

Entre les esmenes presentades per la capital catalana figura que els ajuntaments continuïn elaborant els informes d'arrelament social i els d'habitatge per a la reagrupació familiar amb caràcter preceptiu i determinant, competència delegada en l'actual esborrany a les comunitats autònomes i amb la qual els municipis catalans ja van arribar a un acord amb la Generalitat.

Per l'alcalde, Jordi Hereu, és imprescindible que els ajuntaments continuïn tenint un paper clau en les polítiques d'immigració perquè són els que estan "més a prop de la realitat", segons ha afirmat en una visita a la carretera de Collblanc.

"No es pot perdre el paper protagonista" dels ajuntaments, ha sentenciat Hereu, i ha remarcat que és important i útil que continuïn elaborant els informes d'arrelament social i els d'habitatge.

Barcelona advoca per crear espais formals de col·laboració entre els municipis, la comunitat autònoma i l'Estat per intercanviar informació que es consideri útil per detectar xarxes i estratègies d'entrada irregular d'immigrants.

Hereu ha sostingut que, encara que el consistori no tingui competències en aquest àmbit, "sí que es poden identificar certes tendències o situacions anòmales" en el marc de les seves competències.

Ha recordat que els nivells d'irregularitat són els més baixos dels últims anys, i ha afegit que és important que continuï el procés de reduir al mínim l'arribada d'immigrants en situació irregular.

L'Ajuntament també ha lliurat les esmenes a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) per consensuar un posicionament comú de mínims de tots els municipis.

De fet, la Generalitat es reuneix amb tècnics de la FMC i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per acordar quins aspectes han de tenir en compte els ajuntaments en elaborar els informes d'integració, que el Govern recopilarà, ampliarà i remetrà a la Delegació del Govern a Catalunya, amb l'última paraula en estrangeria.

Entre altres aspectes, necessitaran quins casos d'incivisme es poden fer constar, després que diversos ajuntaments catalans demanessin al Govern ser determinants per vetar el permís de residència per arrelament i la reagrupació familiar als immigrants que vulnerin les ordenances de civisme.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })