red.diariocritico.com

Vaga General de CGT

El servei de metro a Barcelona és del 100% i als autobusos del 75%

El servei de metro a Barcelona és del 100% i als autobusos del 75%

Rodalies confia que aquest dijous el servei funcioni "amb total normalitat" després de l'acord assolit amb els maquinistes

La xarxa de metro i autobusos de Barcelona ha iniciat normalment el seu servei el matí del dijous en el dia de vaga general convocada per CGT i altres sindicats minoritaris, segons Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). 

La companyia ha assegurat que la majoria dels autobusos han sortit de cotxeres per dirigir-se a les terminals de les línies per recollir passatge, i com incidència s'ha detectat l'intent d'inutilitzar els panys de les portes d'accés a tres estacions de metro, que s'ha solucionat abans de l'obertura al públic. 

Segons ha informat un portaveu de TMB a Europa Press, cap a les 7 hores d'aquest dijous el servei de Metro funciona al 100%, com en un dia laborable, mentre que el d'autobusos ho fa al 75%, xifrant el seguiment de la vaga en un 25%. 

Aquesta matinada, representants dels sindicats minoritaris en autobusos i Metro es van concentrar a les 0 hores de dijous a la plaça Universitat per informar els conductors d'autobús sobre els motius d'aquesta convocatòria, el que ha desencadenat un petit enfrontament amb els Mossos d ' Esquadra, que han identificat a una trentena d'ells. 

Els manifestants, que portaven banderoles i pancartes, van tallar la Gran Via a l'altura de la plaça Universitat durant uns 20 minuts, cosa que ha provocat una petita retenció en el tràfic rodat.

Renfe i el sindicat de maquinistes arriben a un acord
Renfe i el sindicat Semaf, que agrupa els maquinistes, han arribat aquesta nit a un acord sobre les condicions de treball després de la reunió que van mantenir ahir des de les 23 hores.

Segons ha informat Renfe en un comunicat, "els maquinistes han acceptat les condicions imposades per l'empresa per implantar horaris que mantenen criteris d'eficiència i productivitat", encara que no ha concretat els termes.

Renfe manté els expedients disciplinaris oberts a sis maquinistes i lamenta les molèsties que la vaga de zel hagi pogut causar als usuaris des del diumenge.

Fonts de Rodalies consultades per Europa Press han confiat que aquest dijous el servei funcioni "amb total normalitat".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })