red.diariocritico.com

La direcció de l'empresa pren la decisió aquest dimarts

Els treballadors de Nissan tiren endavant la seva ferma voluntat de que la nova 'pick up' es fabriqui a Barcelona

La documentació per fer efectiva la possibilitat ha estat remesa en el termini escaient

La plantilla de Nissan a Barcelona ha remès a la direcció de la companyia la documentació del nou conveni col·lectiu per a formalitzar la candidatura per optar a la fabricació de la nova 'pick up', una decisió que la cúpula nipona prendrà aquest dimarts, segons han informat a Europa Press fonts de l'empresa.

El comitè global d'assignació de Nissan a Japó va readmetre a la planta catalana com a candidata a produir el nou model després que la plantilla presentés un pla de competitivitat -aprovat per UGT i Usoc- que inclou mesures de contenció salarial entre els anys 2010 i 2014, més temps de treball i major flexibilitat productiva, mesures que Nissan exigia per fer la planta catalana més competitiva per fabricar el vehicle.

Per formalitzar la candidatura, el comitè d'empresa i la direcció de Nissan a Barcelona havien de remetre la documentació del nou conveni col·lectiu abans de les 17 hores d'aquest dilluns.

Per això, els sindicats i la direcció de Nissan a Barcelona s'han reunit per "ultimar alguns serrells" del conveni, que ja s'ha signat i que manté les mesures generals aprovades per la plantilla, han informat a Europa Press fonts sindicals.

El nou conveni no ha aconseguit el suport de CC.OO., que ha considerat el procés com un "xantatge" de l'empresa perquè els treballadors acceptessin les retallades laborals, i ha lamentat la desconfiança de la direcció cap a la plantilla en exigir el acord del conveni col.lectiu en dos dies.

En un comunicat, CC.OO. ha insistit que els mètodes que ha utilitzat la multinacional vulneren els drets representatius dels treballadors en les taules de negociació "per la imposició de les propostes a acordar, per actuar de mala fe en la negociació amb l'amenaça de l'ocupació i per la restricció del temps de negociació per l'exigència d'un acord en dos dies ".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios