red.diariocritico.com

Substituït per Xavier Crespo a la secretaria general de Seguretat

Joan Delort es queda sense càrrec executiu després d'haver estat nomenat per CiU al 2001 i haver sobreviscut als tripartits

Joan Delort es queda sense càrrec executiu després d'haver estat nomenat per CiU al 2001 i haver sobreviscut als tripartits

Continuarà com assessor d'Interior "durant un temps", explica Felip Puig

El conseller d'Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha confirmat aquest dilluns que l'alcalde de Lloret de Mar (Girona), Xavier Crespo, substituirà Joan Delort com a secretari general de Seguretat. El conseller també ha mostrat la seva voluntat que Delort continuï col·laborant "durant un temps" amb Interior com a assessor però sense funcions executives ni directives. Delort va ser nomenat director del Servei Català de Trànsit l'any 2001 per CiU i ha continuat amb tasques executives dins la conselleria d'Interior durant el doble mandat tripartit.

Crespo va ser un dels alcaldes més crítics amb la gestió de l'anterior conseller d'Interior, Joan Saura, durant les nevades que van col·lapsar Catalunya el març de 2009, tot i que Puig ha negat que el seu nomenament sigui un "premi ".

A preguntes dels periodistes en una roda de premsa per valorar el descens de la sinistralitat a Catalunya, Puig ha valorat "molt positivament" la feina de Delort.

"Ho ha fet molt bé, però hi ha un nou equip i ell és el primer que m'ha posat el seu càrrec a la meva disposició", ha destacat Puig, que ha assegurat que va ser ell que va demanar a Delort que durant un temps continuï col·laborant "per garantir la continuïtat institucional ".

Joan Delort va ser nomenat director del Servei Català de Trànsit el 2001, en l'últim govern de CiU, i ha format part de la cúpula d'interior en els dos tripartits, tant amb Montserrat Tura com amb Joan Saura. Des d'abril de 2009, a més del seu càrrec com a secretari de Seguretat, va assumir les funcions de director general de la Policia, després de la destitució de Rafael Olmos.

Puig també ha elogiat Xavier Crespo, de qui ha assegurat que té tota la seva confiança personal i professional, i ha destacat que en els últims anys "ha estat un dels millors alcaldes del país ".

Ha subratllat que el nou secretari de Seguretat, que és metge, ha treballat durant molts anys en el sistema d'emergències en la salut pública, i com a alcalde "s'ha posat davant de situacions d'emergència amb repercussions a nivell nacional", en referència a la seva gestió durant les nevades de març.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })