red.diariocritico.com

Vol garantir que les ajudes de Madrid són les que han de ser

Benestar i Família vol gestionar la Llei de Dependència per millorar-ne l'eficàcia

Benestar i Família vol gestionar la Llei de Dependència per millorar-ne l'eficàcia

Cleries afirma que "si hem volgut autogovern, no podem quedar enrere en l'atenció a les persones que més ho necessiten"

El nou conseller de Benestar i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries, ha anunciat que impulsarà una norma catalana per gestionar la implementació de la Llei de Dependència, per tal d'agilitzar els tràmits i optimitzar els recursos.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Cleries ha vist "clar " que s'ha de canviar la gestió de la llei a Catalunya per millorar la seva eficàcia, i ha argumentat: "Si hem volgut autogovern, no podem quedar enrere en l'atenció a les persones que més ho necessiten ".

En les pròximes setmanes també té previst reunir-se amb el ministra de Sanitat i Polítiques Socials, Leire Pajín, per garantir que les ajudes del Govern "arriben a temps i són les que han de ser", i per reclamar que estiguin en consonància amb el cost de els serveis a Catalunya.

A més, ha expressat la seva preocupació pels "números vermells" del departament amb els beneficiaris d'ajuts, que ha confiat en solucionar amb una bona gestió, i ha apostat per un "canvi radical", de manera que el focus es posi en l'autonomia personal, en lloc de la dependència.

Una altra prioritat serà la lluita contra la pobresa a Catalunya, sobretot entre persones grans i menors. "No podrem fer-ho tot ni tot alhora, però hem de prioritzar i atendre els casos més greus", ha asseverat, i s'ha compromès a treballar juntament amb les entitats des d'un departament "proper, accessible i que faci les coses fàcils".

Cleries ha subratllat que exercirà el càrrec per a tots els ciutadans, alhora que ha reivindicat la seva fe cristiana. "Aquestes conviccions profundes serveixen per dedicar-se amb molta més rotunditat al compromís polític, de servei a Catalunya i a les persones que ho passen pitjor", ha dit.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })