red.diariocritico.com

L’espectacle serà aquest vespre

Emir Kusturica acomiada l'any amb un concert al Palau de la Música

Emir Kusturica acomiada l'any amb un concert al Palau de la Música

L’acompanyarà la No Smoking Orchestra i la seva varietat de sons balcànics

El músic serbi Emir Kusturica acomiadarà l'any amb un concert al Palau de la Música Catalana de Barcelona, aquest dilluns amb la No Smoking Orchestra dins del XII Festival del Mil·lenni.

La banda va ser creada l'any 1980 a Sarajevo, està integrada en la seva totalitat per músics de l'ex-Iugoslàvia i té com a cap visible a Kusturica, conegut a occident per la seva activitat cinematogràfica, com a director de pel·lícules com ara Underground (1995) i Gat negre, gat blanc (1998).

Musicalment, la No Smoking Orchestra mostra l'extensió de la varietat i fragmentació dels Balcans, amb un esperit de rock and roll i corrents que provenen del jazz, el folk o la música gitana. A més, hi ha una notòria presència de ritmes centreeuropeus, com la polca, i fins i tot àrabs, producte de la presència islàmica a la regió.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })