red.diariocritico.com

Es confirma el rumor

Ferran Mascarell, del socialisme al Govern 'dels millors' d'Artur Mas

Ferran Mascarell, del socialisme al Govern "dels millors" d'Artur Mas

El nou conseller de Cultura és una figura que compta amb un ampli consens polític en aquesta competència

El socialista Ferran Mascarell ha dit 'sí' a l'oferta d'Artur Mas i ocuparà de nou la conselleria de Cultura que va encapçalar uns mesos amb el primer tripartit de Pasqual Maragall. El nom de Ferran Mascarell havia corregut amb insistència a les darreres hores tot i que ni el propi candidat ni fonts del nou Govern català n'havien confirmat el nomenament efectiu.

La confirmació ha arribat aquest dilluns, dia de la investidura, i amb aquest fitxatge Mas pretén donar un cop d'efecte i avalar que el seu Govern serà el "dels millors". Mascarell gaudeix actualment d'un prestigi que va més enllà de sigles polítiques.

Mascarell ha acceptat el càrrec, segons ha confirmat Europa Press, i ho ha comunicat a Mas i a Josep Antoni Duran, líder d'UDC.

De moment, Mas ha confeccionat un organigrama de Govern amb: Felip Puig (Interior), Andreu Mas-Colell (Economia), Irene Rigau (Educació), Joana Ortega (Governació), Lluís Recoder (Política Territorial i Sostenibilitat), Josep Maria Pelegrí (Agricultura i Medi Rural), i Josep Lluís Cleries (Benestar i Família). Francesc Homs i Germà Gordó seran secretari general de la Presidència i secretari del Govern, respectivament.

L'àmbit cultural mostra el seu entusiasme

El Gremi d'Editors i el Gremi de Llibreters de Catalunya han mostrat la seva satisfacció per la designació de Ferran Mascarell com a nou conseller de Cultura al "tenir una llarga experiència i vinculació amb el món editorial", segons ha apuntat el president dels llibreters, Antoni Daura, en declaracions a Europa Press. També des de l'àmbit del teatre s'ha mostrat congratulació generalitzada pel nomenament.

Daura ha celebrat la notícia i ha admès que "sempre és interessant tenir interlocutors que coneguin el sector". Ha avançat que tenen preparat un document -que ja van lliurar a l'anterior Govern- on s'analitzen els punts que haurien de millorar des del punt de vista sectorial.

El president del Gremi de Llibreters ha assenyalat la necessitat d'incrementar l'hàbit de lectura i potenciar la xarxa de llibreries independents com els principals reptes per als propers quatre anys.

També el president del Gremi d'Editors de Catalunya, Xavier Mallafré, ha mostrat la seva satisfacció pel nomenament, i ha destacat la llarga trajectòria professional de Mascarell. "Estic segur que, amb la seva trajectòria, el nou conseller tindrà una gran sensibilitat amb les dificultats i els reptes de les indústries culturals", ha dit.

Mallafré ha apuntat els aspectes més importants que s'haurien d'abordar en la nova legislatura: els canvis en el model de negoci cultural, les discussions sobre la defensa de la propietat intel·lectual, el suport institucional als creadors i la necessitat de coordinar les conselleries d'educació i cultura ara "que estan sota el mateix paraigües polític".

Per la seva banda, el director de l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Joan M. Gual, s'ha mostrat content per la designació de Ferran Mascarell com a nou conseller de Cultura i ha destacat que "té una gran experiència i coneix el sector de la indústria teatral".

A més, Gual ha volgut destacar la normalitat democràtica que representa l'elecció de Mascarell ja que les raons per a la seva designació no han estat per la seva afiliació política sinó per "seu valor professional i el seu perfil". Per això espera tenir una relació "cordial i col·laboradora" per abordar el futur de la indústria teatral.

El director de l'AADPC ha explicat que un dels objectius per als propers quatre anys és la "normalització de la distribució territorial de la cultura a Catalunya ". Les arts escèniques, ha assenyalat, han d'estar presents en tota la geografia catalana i no només en les grans concentracions ja que així es podran convertir en "un espai de reflexió per a nens i adults".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })