red.diariocritico.com

Aquest dijous ha format part de la mesa d'edat amb Roger Montañola i Francesc Bragulat en la constitució del Parlament

José Antonio Coto promet lluitar per la formació, la reducció de l'atur juvenil i l'accés a l'habitatge

José Antonio Coto promet lluitar per la formació, la reducció de l'atur juvenil i l'accés a l'habitatge

José Antonio Coto s'ha convertit de la nit al dia de president de les Noves Generacions del Partit Popular a Catalunya a diputat del Parlament de Catalunya amb només 24 anys. Coto, llicenciat en econòmiques, va començar a militar al Partit Popular l'any 2002, quan només tenia 16 anys. Es considera un gran amant de la política des de fa anys i pensa que participant-hi activament des de dintre era la única manera de canviar les coses. Tot i que és nou al Parlament ja té experiència política prèvia, des del 2006 fins fa dues setmanes era conseller municipal del districte de Ciutat Vella. Reconeix estar molt il·lusionat amb la nova etapa que inicia avui, dia en el que presidirà la mesa d'edat juntament amb Roger Montañola, el diputat més jove, i Francesc Bragulat, el més gran, en la constitució del Parlament de Catalunya.
 
Molt a aportar
Com a president de les Noves Generacions és conscient que el seu paper al Parlament és lluitar pels interessos i les preocupacions dels joves: millorar la formació, reduir l'atur juvenil i ajudar a accedir a un habitatge. Des del seu escó intentarà donar resposta a aquestes qüestions. Actualment afirma estar preparant un pla d'ocupació juvenil de debò, ja que pensa que la iniciativa de donar 630€ als anomenats “ni-ni” no solucionarà aquesta qüestió. A més creu que s'hauria de dignificar la Formació Professional per a que més joves optessin per aquest camí professional i no sobrevalorar les carreres universitàries, actualment sobreocupades. El fet que les places universitàries no estiguin unides a la demanda del mercat fa que cada any hi hagi més llicenciats sense possibilitats de trobar treball.

Coto critica l'actitud de les empreses de mantenir personal adult en lloc d'apostar per treballadors joves per no arriscar-se. Creu que mitjançant deduccions fiscals rebaixant l’impost de societats o l'IVA a les empreses que apostessin pels joves reduiria l'alta taxa d'atur juvenil a Catalunya. Gràcies a aquestes ajudes hi hauria una igualtat d'oportunitats, igual que passaria si també es fessin deduccions fiscals pels menors de 29 anys  que volguessin emancipar-se.
 
El diputat popular està preocupat per l'alt abstencionisme juvenil i creu que aquests no s'adonen de la importància de votar, ja que moltes decisions que afecten a la seva vida quotidiana venen marcades per les decisions polítiques i recorda que tots els vots valen el mateix. Tot i això, no creu que la baixa participació sigui conseqüència de la desafecció política de la societat sinó de la importància que tinguin els comicis, com més cobertura mediàtica tenen, més es vota. A més, pensa que el fet que només el 2% del Parlament estigui format per gent jove no és el motiu de pes pel que els joves no s'animin a votar, encara que està content que tant a ell com a Roger Montañola els hi hagin donat molta cobertura als mitjans.

Canvi de vida
José Antonio és conscient que la seva vida canviarà considerablement a partir d'avui, tot i que recorda que ell ja porta temps en política. A més, sap de la responsabilitat que té al representar a Catalunya i sent una pressió afegida ja que si ho fa malament es pot jutjar negativament la seva generació. Ell afronta aquesta etapa "amb molta il·lusió, rigorositat i voluntat constructiva". Pretén bolcar-se en la seva vida política mentre segueix estudiant la carrera de dret a distància, uns estudis que reconeix l'ajudaran en la seva nova tasca. Promet dedicar-hi tot el temps possible, sense límits, per ser un exemple de dedicació i tenacitat pels joves catalans. Tot i la gran responsabilitat que té, creu que trobarà moments "per portar la vida d'un noi de 24 anys i veure i tenir temps per la família i els amics", però és conscient que le sortides amb amics s'hauran de moderar, perquè ara està sotmès a la opinió pública. "Els catalans són els que em paguen i haig de ser responsable. 
 
El nou diputat dubta que la seva joventut el pugui perjudicar o faci que la resta de parlamentaris no se'l prenguin tan seriosament. "Pot haver un estereotip, però estic segur que el respecte erà absolut", tal com diu que li passa al Partit Popular de Catalunya, on han confiat en ell des del principi. "L'important és la vàlua de cadascú, perquè igual que pot passar amb els joves, també pot haver gent adulta que decebi".
 
El futur
 
Respecte el seu futur ho té molt clar, no es veu tota la vida en política. Ara estarà totalment centrat en conèixer el Parlament i els seus mecanismes, però en un futur es vol dedicar a l'economia, carrera que va estudiar a la Universitat de Barcelona i a la que s'ha dedicat durant més de dos anys a una consultoria. "La política és un servei, no un treball" i creu que no s'ha de personalitzar, sinó que és un treball d'equip on, si algú no hi és, tot segueix igual. És per això que creu que a Catalunya s'hauria de limitar el mandat del president de la Generalitat a vuit anys, per fomentar la renovació.
 
José Antonio Coto veu que en el panorama actual destaca per sobre de tot la gestió econòmica nefasta que ha portat a cap el tripartit. Tot i això, confessa:" L'inici de Convergència i Unió està sent pitjor que el del tripartit. Abans de que Mas sigui investit com a president de la Generalitat ja han marxat dues persones del seu equip: David Madí, cap de campanya, i el tresorer, Daniel Osàcar.  De cara al futur és optimista i està convençut que el Partit Popular obtindran més escons, ja que el votant popular és molt fidel i CiU ja no serà el vot útil patirà el desgast de quatre anys governant i tenir tots els partits a la seva contra. El daltabaix del PSC unit a la pujada del PP fa que Coto afirmi que "el PSC està a la deriva, que no sap ni qui és el seu líder. Ell PP som la veritable alternativa i oposició a CiU".

 

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios