red.diariocritico.com

Substitueix a Acesa en la gestió de les de la Generalitat

Abertis crea la nova concessionària d'autopistes Invicat

La nova firma assumeix les autopistes C-31/C-32, Montgat-Mataró Palafolls i la C-33, Barcelona-Montmeló

El Govern en funcions ha aprovat la creació d'una nova concessionària d'autopistes per part del grup Abertis, anomenada Invicat (infraestructures viàries de Catalunya), que s'encarregarà de gestionar de forma específica les autopistes de titularitat de la Generalitat que fins ara gestionava Acesa.

Així, Invicat assumeix les autopistes C-31/C-32, Montgat-Mataró Palafolls i la C-33, Barcelona-Montmeló. L'escissió i creació d'una nova societat permetrà disposar d'uns comptes, d'un pla econòmic i d'una política inversora diferenciada de les autopistes d'Acesa a Catalunya, l'AP-2 il'AP-7.

"La independència dels comptes permet un seguiment, control i fins i tot una fiscalitat més clares. A l'efecte que el Govern pugui exercir les seves competències en matèria d'autopistes sense cap tipus de condicionant", ha explicat en conseller de Política Territorial en funcions, Joaquim Nadal.

A més, Invicat podrà optar a concursos de noves concessions viàries a Catalunya i, en un futur, podria assumir i integrar les participacions d'Abertis en altres societats que gestionen autopistes de la Generalitat.

Al mateix temps, el Govern també ha aprovat aquest dimarts en la reunió setmanal el conveni que reconeix a la Generalitat un import de 21 milions a transferir per part de l'Estat per finançar parcialment el cost dels descomptes i bonificacions que han gaudit els usuaris de les autopistes de titularitat del Govern durant l'any passat, que representen 51.400.000.

L'import acumulat -corresponent als exercicis entre 1999 i 2009- de les transferències rebudes de l'Estat per aquest concepte suma 177.500.000. La resta del cost anual que suporta la Generalitat per aquest concepte es sufraga amb aportacions del seu pressupost ordinari i, des de 2007, amb recursos procedents de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })