red.diariocritico.com

Amb l'execució de les pantalles de costat mar

La construcció de l'estació de La Sagrera s'inicia aquest dimarts

És el projecte de soterrament ferroviari de major envergadura d'Europa

Les obres de construcció de l'estructura de l'estació de la Sagrera s'iniciaran aquest dimarts, començant amb l'execució de les pantalles del costat mar, segons ha informat Adif.

Aquestes pantalles, de 35 metres de profunditat, ocuparan 50.000 metres quadrats dels 100.000 metres quadrats de pantalles perimetrals que conformaran l'estructura de l'estació.

El nou nus de comunicacions té capacitat per acollir un trànsit superior als 100 milions d'usuaris anuals i suposa la major obra adjudicada en el país amb una inversió de 589,2 milions d'euros -tot i que la inversió global puja als 2.250 milions sense comptar posteriors actuacions d'urbanització i equipaments-.

També és el projecte de soterrament ferroviari de major envergadura d'Europa arribant a les 38 hectàrees de superfície. L'actuació integrarà els barris de Sant Andreu i la Sagrera al llarg de quatre quilòmetres, entre el carrer Espronceda i al Nus de la Trinitat.

L'estació de la Sagrera serà un nus estratègic, ja que integrarà, en dos nivells diferents, els trens de Rodalies i regionals per via convencional, i els d'alta velocitat i llarga distància en ample internacional. A més, Rodalies i regionals connectaran amb metro, autobusos urbans i interurbans, taxi i transport privat.

El nou espai intermodal es caracteritza per tenir una superfície de 259.000 metres quadrats. A banda i banda del vestíbul de l'estació es construiran quatre aparcaments amb capacitat per a 2.500 vehicles.

Afectacions de trànsit

L'inici dels treballs de construcció tallarà a partir d'aquest dimarts la Ronda de Sant Martí, entre el carrer Fluvià i la Rambla Prim, de manera que no només hi haurà canvis de trànsit de vehicles i vianants, sinó que també quedarà alterat el recorregut de la línia 36 d'autobús. L'Ajuntament de Barcelona ja ha establert un itinerari alternatiu.

Pel que fa al trànsit de vehicles i per facilitar la seva estacionament, s'habilitaran dos aparcaments, situat un d'ells a la Ronda de Sant Martí - entre els carrers Menorca i fondal de Sant Martí -, i l'altre sobre la plaça del mercat. Mentre que el primer estarà obert tot el dia, el segon compleix un horari comprès entre les 20.00 hores i les 07.00.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })