red.diariocritico.com

S'activa el proper cap de setmana

La campanya de Nadal de la Guàrdia Urbana vigilarà les alcoholèmies dels sopars d'empresa

El nou per cent de conductors testats al 2010 han superat la taxa legal

La Guàrdia Urbana de Barcelona activarà el cap de setmana la campanya nadalenca de controls preventius d'alcoholèmia, que se centrarà en detectar els conductors que beguin de nit i als que ho facin en sopars i dinars d'empresa.

Segons ha revelat l'intendent del cos de la capital catalana Sergi Amposta, també s'incidirà especialment en els conductors de motocicletes, ja que l'elevada accidentalitat és "preocupant". Ha recordat que qualsevol usuari de la via s'ha de sotmetre a un control d'alcoholèmia si així ho demana la policia.

Per il·lustrar aquests casos, Amposta ha explicat que durant el control realitzat el matí d'aquest dilluns s'ha immobilitzat una bicicleta del Bicing i s'ha imposat una multa al seu conductor, ja que superava els 0,25 mil·ligrams d'alcohol en litre d'aire expirat .

Durant la campanya, que acabarà el dia 6 de gener, hi haurà deu punts de control d'alcoholèmia distribuïts pels districtes de la ciutat i en diversos moments del dia. Però, només hi haurà una unitat de detecció de consum de drogues, que actuarà de matinada.

Amposta ha explicat que cada 100 controls efectuats durant el 2010, nou conductors han superat la taxa legal d'alcoholèmia i s'ha procedit a immobilitzar el seu vehicle ja imposar una multa, mentre que 1,2 conductors han superat els 0,60 mg / l, pel que han estat detinguts i han passat a disposició judicial.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios