red.diariocritico.com

Creu que Espanya superarà la crisi

Isidre Fainé demana a les administracions el foment de l'esperit emprenedor com a "garantia de futur"

"Hem d'entendre que el món ha canviat d'una manera irreversible i que la nostra forma de gestionar també ha de canviar", afirma

El president de La Caixa i de la Confederació Espanyola de Directius i Executius (Cedeix), Isidre Fainé, ha reclamat a l'administració que dugui a terme polítiques d'educació que premiïn l'esforç i fomentin l'esperit emprenedor com a "garantia de futur". "O li donem una prioritat absoluta o perdem el repte de la globalització", ha assegurat Fainé durant la tercera trobada de directius organitzat per l'Cedeix a Girona, i ha argumentat que Espanya necessita un major valor afegit, que només s'aconsegueix a través de persones ben formades.

Fainé s'ha mostrat convençut que Espanya superarà la crisi, però ha reclamat als directius de les companyies una "actitud molt més vital que en els últims anys". "Hem d'entendre que el món ha canviat d'una manera irreversible i que la nostra forma de gestionar també ha de canviar", ha indicat, i ha remarcat que s'ha de fer en grans, mitjanes i petites empreses.

El president de La Caixa ha posat de manifest que les empreses espanyoles han d'orientar la seva economia cap a l'exterior, ja que ha assegurat que la recuperació de la demanda interna no serà un camí fàcil. "Les empreses hauran de buscar els seus nínxols més enllà de les fronteres tradicionals", ha afirmat.

Així mateix, Fainé ha sostingut que l'única manera de recuperar la competitivitat és millorar la productivitat, el que ha afirmat que es pot aconseguir amb centenars de petites accions en totes les empreses, sense necessitat d'afectar els nivells de benestar.

Contribució pública

Ha demanat a l'administració que elimini rigideses a l'hora de crear noves activitats i que optimitzi infraestructures i doni prioritat a les que siguin un catalitzador per al creixement.

Fainé també ha reclamat una millora de la productivitat en el sector públic i ha demanat al Govern que porti a terme polítiques de control de despesa i de millora dels serveis.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })