red.diariocritico.com

És el màxim reconeixement per haver prestat un servei destacat a la societat catalana

La Generalitat concedeix la Medalla d'Or a a l'Institut d’Estudis Catalans i a l'Abadia de Poblet

La Generalitat concedeix la Medalla d'Or a a l'Institut d’Estudis Catalans i a l'Abadia de Poblet

El lliurament serà el proper 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional

El govern de la Generalitat ha acordat en la seva reunió d'avui concedir la Medalla d'Or a l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) i a l'Abadia de Poblet en reconeixement a les seves "extraordinàries aportacions" al país.

Claustre de l'IECAmb aquest guardó, el Govern ha volgut reconèixer el paper de l'IEC, institució que ha estat "més d'un segle al servei de la cultura catalana", segons ha explicat la portaveu de l'executiu, Aurora Massip. L'IEC va ser fundat el 1907 a iniciativa d'Enric Prat de la Riba, llavors president de la Diputació de Barcelona, i ha desenvolupat constants treballs relacionats amb la llengua catalana.

A través de les seves seccions i filials organitza conferències, jornades, congressos i exposicions arreu del territori de parla catalana; edita més d’un centenar de publicacions a l’any i projecta la ciència i la cultura catalanes al món.

També rebrà el guardó l'Abadia de Poblet, per haver "assumit plenament la seva missió de transmetre el llegat històric del qual és dipositari i preservar el seu patrimoni monumental", segons ha dit Massip. El Monestir de Santa Maria de Poblet, declarat per la Unesco com a patrimoni universal de la humanitat, és la seu del panteó real de la corona catalanoaragonesa.

Les dues Medalles d'Or, màxima distinció que atorga el Govern en reconeixement a les persones o institucions que han prestat un servei destacat a la societat catalana, es lliuraran al Palau de la Generalitat el mateix 11 de setembre, coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })