red.diariocritico.com

La Xunta sí explica que l'estada a Galícia costarà quatre milions

El Govern peca de manca de transparència en amagar el cost de la visita del Papa a Barcelona

El Govern peca de manca de transparència en amagar el cost de la visita del Papa a Barcelona

A València, l'any 2006, el viatge papal va suposar una despesa de 25 milions d'euros

El Govern guarda silenci sobre el cost que li suposarà la visita del Papa Benet XVI a Barcelona el proper 7 de novembre. A la roda de premsa posterior al primer Consell Executiu després del parèntesi estival, el conseller de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, Francesc Baltasar, no ha contestat aquesta pregunta que li han fet els periodistes.

En canvi, el 'conselleiro' de Presidència gallec, Alfonso Rueda, sí ha fet públic que per a les arques de la Xunta de Galícia, la visita del Pontífex, que es farà el 6 de novembre, coincidint amb l'any sant Xacobeo, suposarà 4 milions d'euros.

Baltasar també ha estat preguntat sobre si els consellers preveuen assistir als diferents actes oficials que s'organitzaran amb motiu de la visita del Pontífex. La seva resposta ha estat que el programa es desconeix, tot i que ja s'ha fet públic, i està penjat a la pàgina web de l'Arquebisbat de Barcelona, tot i que encara està pendent de la confirmació oficial definitiva.

Pel que fa al cost del viatge, ICV ha assegurat que la seva formació estarà especialment atenta perquè les administracions només paguin la seguretat. Per als ecosocialistes -formació a la que pertany Baltasar-, cal evitar que en la visita del Papa passi el mateix que la que va fer a València l'any 2006, quan va assistir al V Trobada Mundial de Famílies. Segons les xifres que s'han considerat en les Corts Valencianes, el cost que va tenir la visita per les arques públiques va ser de 25 milions d'euros, quantitat que inclou el que va desemborsar Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) per a les retransmissions en directe.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })