red.diariocritico.com

Tendència a l'alça

El Port de Barcelona experimenta un creixement del 62 per cent en el tràfic ferroviari

La dada es basa en el primer quadrimestre de 2010 i estableix la comparativa amb el mateix període de l'any passat

El tràfic ferroviari al Port de Barcelona ha crescut un 62% durant el primer quadrimestre del 2010 i la tendència al mes d'abril segueix a l'alça en contenidors, automòbils i granels. Segons el Port de Barcelona, s'han transportat per ferrocarril un total de 23.883 contenidors, xifra que suposa un augment del 62% respecte el mateix període de l'any anterior. La càrrega ha registrat un increment del 51% amb 11.978 contenidors manipulats, i la descàrrega, un 74% amb 11.905 contenidors. Aquestes són unes xifres superiors a la del mes de març, quan es van manipular 3.255 contenidors, pels 4.186 de l'abril. El mateix ha passat amb la descàrrega, quan es van moure 3.176 contenidors, 4.191 de l'abril.

Pel que fa a la xifra interanual, el tràfic de contenidors durant l'abril ha estat un 144% superior, quan el tràfic de contenidors va ser de 6.431 contenidors manipulats, la qual cosa mostra aquest increment d'un mes respecte l'altre. D'altra banda, també destaca l'increment del tràfic de vehicles per mode ferroviari amb 40.508 unitats transportades fins al mes d'abril, amb un augment del 65% respecte al mateix període de l'any passat.

Els granels també han registrat creixements importants en aquest període. Durant el primer trimestre de 2010 han passat per les vies d'ample mètric del recinte portuari 54.090 tones de granels tant sòlids com químics, amb un creixement del 59% respecte a l'any passat. Quant al tràfic específic de sal i potassa, Súria ha registrat un augment de tràfic del 29%, amb 41.664 tones transportades.

Ample de via europeu a les dues terminals

La tendència a l'alça del tràfic ferroviari de contenidors es veurà reforçada amb dues obres aprovades la setmana passada, que consisteixen en dotar d'ample de via europeu a dues terminals. D'aquesta manera, es contribuirà a mantenir la connectivitat amb el Port de Barcelona, enllaçant-lo amb els accessos fins arribar a la frontera francesa.

Recentment, el Consell d'Administració del Port de Barcelona va acordar iniciar el procés de licitació per contractar la redacció del projecte i l'execució en ample UIC a la terminal de contenidors del moll Príncep d'Espanya, que suposarà una inversió de 5,4 MEUR. El Consell també va acordar la contractació de l'obra 'Via ferroviària moll Costa', amb un pressupost base de 3,7 milions d'euros (IVA exclòs), que permetrà la instal·lació del doble ample de via (ibèric i mètric) al moll Costa, i que albergarà una terminal de short sea shipping (SSS).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })