red.diariocritico.com

Obrirà un museu de 7.000 metres quadrats al 22@ de Barcelona

Linguamón es posa a disposició de la UNESCO per a conscienciar internacionalment sobre la necessitat del multilingüisme

Linguamón es posa a disposició de la UNESCO per a conscienciar internacionalment sobre la necessitat del multilingüisme

La varietat de llengües és un "tema emergent" en un món cada cop més interconnectat, assegura el director de l'entitat, Antoni Mir

Linguamón -organisme creat l'any 2005 per la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona per acostar les llengües als ciutadans- ha presentat aquest dilluns el seu projecte de museu davant de la Unesco, la institució de les Nacions Unides dedicada a la ciència, l'educació i les llengües. L'objectiu és "posar a disposició de la Unesco tot el pol de coneixement i la fàbrica mundial de llengües que és Linguamón, com una peça més en el treball de conscienciació internacional del multilingüisme", ha explicat a l'ACN el director de Linguamón, Antoni Mir. La delegació catalana ha explicat als representants de la Unesco els detalls del que serà el primer centre del món dedicat al multilingüisme. La seu definitiva del museu, de 7.000 metres quadrats, s'obrirà el 2012 al districte tecnològic del 22@ de Barcelona.

"És molt important que la UNESCO ens hagi convidat a presentar el projecte, ja que és un reconeixement a la tasca feta i un pas més per futures col·laboracions", ha valorat Mir, qui considera que el multilingüisme és un "tema emergent", amb cada cop més conscienciació global, gràcies a que el món està "cada cop més interconnectat".

Mir ha presentat les línies de treball de Linguamón i les característiques del nou centre davant la Plataforma Intersectorial de Llengües i Multilingüisme, la divisió de la Unesco que coordina totes les accions en matèria de multilingüisme en les diferents àrees d'acció de l'organisme.

Linguamón espera que l'acte d'aquest dilluns serveixi per impulsar iniciatives similars arreu del món i que, a més, obri les portes a noves col·laboracions amb la Unesco. De moment, els dos organismes, juntament amb la Fundació Roberto Marinho, ja s'han compromès a organitzar cada any una trobada mundial sobre la diversitat lingüística. Després de la da Sao Paolo, la propera reunió serà a l'octubre a la biblioteca d'Alexandria, a Egipte.

Linguamón disposa de 7.000 metres quadrats a l’antiga fàbrica de Can Ricart, al districte 22@ de Barcelona. L'edifici, que obrirà les portes el 2012, està dissenyat per l'arquitecte Benedetta Tagliabue i compta amb una inversió de 18 milions d'euros.

Linguamón és un projecte aprovat pel Parlament de Catalunya que té la finalitat de difondre des de Catalunya la diversitat lingüística de tot el món.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })