red.diariocritico.com

Ja ex-primer tinent d'alcalde

Carles Martí s'acomiada de l'Ajuntament arran del fracàs de la Diagonal

Assegura que la política l'ha fet sentir "feliç, viu i actiu"

El fins fa pocs dies primer tinent d'alcalde de Barcelona, Carles Martí, ha deixat formalment aquest divendres el consistori barceloní, després de presentar la seva dimissió pel fracàs de la consulta de la Diagonal. Al final del Ple municipal, Martí ha llegit un text de comiat, en el que, emocionat, ha agraït a l'alcalde, Jordi Hereu, i al predecessor d'aquest, Joan Clos, haver confiat en ell. També ha donat les gràcies als seus companys de partit i en especial a la seva secretària, i s'ha excusat pels errors "llunyans i recents". El comiat de Martí ha estat seguit d'aplaudiments per part dels regidors i una breu intervenció dels grups municipals.

Martí ha deixat el seu seient a la dreta de l'alcalde, Jordi Hereu, per a Jordi William Carnes, que ocupa el seu lloc. A més, a la bancada de tinents d'alcalde ha tornat una dona, la regidora de Seguretat i nova portaveu, Assumpta Escarp. Amb aquesta renúncia formal, el Ple de l'Ajuntament ha fet efectius els canvis en la seva composició derivats dels moviments posteriors a la marxa de la regidora de Ciutat Vella, Itziar González, i de la fracassada consulta de la Diagonal. Així, Ramon Nicolau ha pres possessió del seu seient com a nou regidor socialista en substitució de la ja exedil del PSC.

En el seu discurs, l'extinent d'alcalde ha assegurat que la política l'ha fet sentir "feliç, viu i actiu". Per a ell, la política representa l'obligació de "mullar-se" i no voler acontentar a tothom fent plantejaments "genèrics i insubstancials". Tot i això, ha instat a no "atiar focs", ja que no beneficien a ningú. Amb "gran orgull i satisfacció" per la feina feta, ha mostrat la seva esperança d'haver "estat a l'alçada".

L'alcalde Hereu, tutejant-lo, ha recordat que de ben joves, quan es van conèixer i entrar al consistori, Martí ja defensava les seves idees de forma clara i ha confiat que continui el "combat pel progrés i Barcelona" fora de l'Ajuntament i des del PSC.

Qui ha estat més clar amb Martí ha estat el president del grup popular, Alberto Fernández Díaz, que li ha mostrat el seu "respecte polític i personal" per la decisió de dimitir, i li ha agraït la dedicació a la ciutat. Però també li ha agraït el seu "to i tarannà" i el fet de ser "franc i molt dur", aspectes molt criticats des d'alguns sectors. Fernández Díaz ha admès que ell tampoc és una "germaneta de la caritat" i per això agraeix "la gent que va de cara" i ha elogiat que Martí hagi assumit sempre les seves responsabilitats i hagi complert la lletra i el sentit dels "pocs acords" als que han arribat.

El líder de CiU, Xavier Trias, ha qualificat l'acte de "trist" i li ha mostrat el seu "afecte personal" tot i les discrepàncies ideològiques i "de forma" importants. "No és una persona que deixi indiferent", ha opinat, però li ha desitjat sort en l'aspecte personal, no polític.

El segon tinent d'alcalde i líder d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha qualificat la dimissió de Martí de "complicada i dolorosa", que honora a l'exregidor. Li ha agraït la feina feta i els esforços compartits, i li ha assegurat que seguirà lluitant per portar endavant el projecte de ciutat que compareixen.

El líder d'ERC, Jordi Portabella, també li ha agraït la feina i l'esforç i el fet que cregui en el que fa i que hi posi "passió".

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })