red.diariocritico.com

Independentment que hagin satisfet les indemnitzacions

La Generalitat podria sancionar les companyies elèctriques per les apagades arran de les tempestes de març

D'aquí a dues o tres setmanes se sabrà si els expedients evidencien la necessitat de prendre aquestes mesures

El director general d'Energia i Mines, Agustí Maure, ha assegurat que "independentment" que les companyies elèctriques ja hagin començat a compensar als usuaris per l'apagada elèctrica arran de la nevada del març, si es detecten irregularitats i "hi ha motiu de sanció", se les penalitzarà igualment. És el cas d'Endesa que ja ha començat a pagar entre 60 i 80 euros per dia als afectats pel temporal de neu. D'altra banda, Maure ha explicat que dels setze expedients informatius oberts a les companyies elèctriques ara només en queden quatre, entre ells Endesa i Red Elèctrica. Tot i que no ha anunciat novetats ha dit que d'aquí "dues o tres setmanes" se sabrà si els expedients seran sancionadors o no.

El director general d'Energia i Mines de la Generalitat de Catalunya, Agustí Maure, ha assegurat que tot i que les companyies elèctriques ja hagin començat a compensar els usuaris afectats per l'apagada elèctrica del passat mes de març, si es detecten irregularitats i hi ha "motiu de sanció", se les penalitzarà igualment. Maure ha remarcat que Endesa ja va anunciar que "independentment" de la responsabilitat que la companyia tingui, ella donava el pas de indemnitzar els clients pel tall en el subministrament elèctric que hi va haver arran del temporal de neu.

Indemnitzacions d'Endesa

La companyia elèctrica Endesa ja va anunciar que a principis de maig que abonaria entre 60 i 80 euros per dia als clients afectats pel temporal de neu del març. Segons va esmentar la companyia, no caldrà peritatge dels danys per obtenir la compensació. A més, Endesa va explicar que pagarà les ajudes "gradualment" i va detallar que els clients rebran 60 euros al dia durant les 48 primers hores sense subministrament, 70 euros per les següents 24 hores, i 80 euros per a cadascuna de les 24 hores següents fins a la recuperació de la llum. Tot i això, la companyia elèctrica va explicar que qui ho vulgui pot recórrer al peritatge per fixar la quantitat final que li correspon, tot i que en aquest cas no cobrarien el pagament de les primeres 48 hores.

D'altra banda, la companyia també va explicar que dedicarà un fons social d'1,5 MEUR als ajuntaments pels incidents causats pel temporal, que serà gestionat per una comissió formada per representats d'Endesa i dels mateixos ajuntaments.

Endesa va assegurar que els esforços de la companyia se centren ara en la normalització definitiva de la xarxa elèctrica amb el compromís d'aconseguir-la el 30 de juny com a data límit, de cara a la temporada estival.

A més, Maure ha explicat que dels setze expedients informatius que es van obrir a les diferents companyies elèctriques, ara només en queden quatre d'oberts, ja que tota la resta s'han tancat per no haver-se detectat irregularitats, més enllà de les que hi poden haver quan hi ha una apagada elèctrica. Els expedients que segueixen oberts són els de les companyies Endesa i Red Elèctrica, entre altres. Segons el mateix Maure, "d'aquí dues o tres setmanes" és possible que ja se sàpiga si els expedients informatius esdevenen sancionadors o no.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })