red.diariocritico.com

És una història per a nens, que tracta la mort, la il·lusió i els somnis

Jordi Llompart ens porta a un Viatge màgic a l'Àfrica, en la primera pel·lícula europea rodada íntegrament en 3D

Jordi Llompart ens porta a un Viatge màgic a l'Àfrica, en la primera pel·lícula europea rodada íntegrament en 3D

La pel·lícula està protagonitzada per Verònica Blume, Adrià Collado i Leonor Watling

Amb un pressupost de 10 milions d'euros, Viatge màgic a l'Àfrica, la darrera aposta del periodista i director de cinema Jordi Llompart, és una història per a nens, que tracta la mort, la il·lusió i els somnis amb un llenguatge original de la mà de la tecnologia que l'han fet la primera pel·lícula europea rodada íntegrament amb tres dimensions estereoscòpic. Verònica Blume, Adrià Collado i Leonor Watling són els actors que juntament amb els nens Eva Gerretsen, Raymond Mvula i Michael Van Wyk completen el repartiment de Viatge màgic a l'Àfrica. El film es podrà veure en unes 125 sales de cinema digital en 3D, als cinemes Imax de Barcelona i València, en una seixantena de sales en dues dimensions.

L'èxit inesperat d'Avatar, i l'allau de produccions en tres dimensions que han omplert les cartelleres els darrers mesos han obligat a la petita productora independent Òrbitamax, a retardar l'estrena de la seva darrera pel·lícula, Viatge màgic a l'Àfrica. La pel·lícula, un projecte del periodista i director Jordi Llompart, arriba aquest divendres als cinemes, amb la confiança que "té oportunitats", explica Llompart, perquè presenta una gran novetat tecnològica. I és que Viatge màgic a l'Àfrica, realitzada amb un pressupost limitat als 10 milions d'euros, és la primera pel·lícula rodada íntegrament en un sistema de tres dimensions estereoscòpic.

Llompart va utilitzar aquesta tecnologia perquè el moment de canvis que vivim ho feien "necessari", i després de realitzar El misteri del Nil, ho va veure "claríssim" Ara, explica Llompart, es pot arribar a més sales digitals i es pot enregistrar amb millors condicions a l'hora de fer el film, però tot i així, ha estat tot un repte. Al marge de la tecnologia, Llompart va transformar en film, El cor damunt la sorra, un conte que va escriure fa més de quatre anys, quan va perdre la seva filla a l'Àfrica i per tant, en un moment personal i professional molt delicat.

Per això, Llompart no ho centra tot en la tecnologia, tot i que reconeix que el 3D requereix un tractament narratiu diferent perquè "el que busca és un efecte immersiu de l'espectador gràcies a l'efecte de les imatges, i has d'ajustar el llenguatge a una situació còmode". Per això, Llompart dóna importància a la història de la Jana, que viatja oníricament a l'Àfrica en busca d'un nen que ha conegut a Barcelona. Allà, la nena es desenvolupa entre nova gent, animals i en un ambient totalment diferent que li fan descobrir tot un món i fins i tot el sentit de la vida. Llompart ho defineix com "un conte màgic en tres dimensions" que tracta la mort i la presenta als nens, perquè l'entenguin com un fenomen natural.

Jordi Llompart i el seu equip han presentat aquest dijous la pel·lícula, després que s'hagi preestrenat 12 ciutats i sembla, diu el director, que els nens han connectat amb la pel·lícula. Sorpresos del ressò que està tenint el film, Llompart ha explicat que el rodatge, fet en anglès i pràcticament tot a Namíbia, va ser dur, per les condicions extremes de clima, un fet que han recordat els dos actors protagonistes, Eva Gerretsen, que encarna el personatge de Jana, i Raymond Mvula, que interpreta Mel. Tots dos infants s'han mostrat "contents" d'haver participat a la pel·lícula malgrat ser "dur" però qualificat l'experiència de "genial".

Llompart ha destacat que trobar actors consolidats per dur a terme papers tan petits com els que tenen en el film Leonor Watling, Adrià Collado i Verónica Blume, era una tasca difícil i per això ha agraït la seva predisposició a l'hora de filmar. Collado ha assegurat que val la pena apostar per aquest pas endavant en la cinematografia del país, i el 3D fet a casa; i a banda, ha felicitat al director per haver treballat amb animals i nens. Per la seva banda, Verònica Blume ha dit que va ser "un plaer" rodar en tres dimensions, i la pel·lícula, una "bona experiència".

Quatre anys després de començar tot aquest projecte, Jordi Llompart confia en agradar amb Viatge màgic a l'Àfrica que s'estrenarà en més de 125 sales de cinema digital en tres dimensions a tot l'estat espanyol, a més de seixanta sales en dues dimensions i també en dos cinemes IMAX, l'Hemisfèric a València i el de Barcelona. La darrera producció de Llompart, El misteri del Nil, un documental, va ser vista per 9,5 milions d'espectadors i va recaptar 55 milions d'euros en taquillatge.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })