red.diariocritico.com

Proposta d'ERC defensada per CiU i ICV a l'Ajuntament de Barcelona

PSC i PP aconsegueixen que el Consistori no recolzi les consultes independentistes

PSC i PP aconsegueixen que el Consistori no recolzi les consultes independentistes

Les dues formacions també voten contra una proposta de CiU que demana el rebuig de la modificació de la Llei de Ports que s’està duent a terme al Congrés

L’Ajuntament de Barcelona no recolzarà les consultes ciutadanes arran que una proposta d’Esquerra Republicana de Catalunya sobre la matèria hagi estat rebutjada mitjançant la coincidència de votació negativa dels grups municipals del PSC i el PP. Convergència i Unió ha donat el seu vot favorable a la possibilitat de dur a terme aquestes consultes de la mateixa manera que ho ha fet Iniciativa per Catalunya-Verds. Amb aquest resultat, el consistori es desmarca, entre d’altres i principalment, de les consultes independentistes que puguin tenir lloc a la ciutat. La proposta és la segona vegada que es debat.

El matís de la qüestió l’ha expressat el president del grup republicà a l’Ajuntament, Jordi Portabella, quan ha dit que el que es proposa no és que el Consistori organitzi aquestes consultes “sinó que no faci el ridícul i recolzi les que estiguin organitzades pels ciutadans”, alhora que a retret els socialistes que votessin conjuntament amb els populars.

La proposta feta pel seu grup demana que es cedeixin espais públics per a les consultes a partir de les demandes de l’1 per cent de la població major de 16 anys empadronada o d’un mínim del 3 per cent dels habitants d’a partir de tres districtes

Per part de Convergència i Unió, l’homòleg de Portabella, Xavier Trias, que també ha recolzat els plantejaments d’ERC, ha considerat que tots els grups haurien de ser favorables a la participació ciutadana i que “no es pot dir que sí a unes consultes i no a unes altres”.

ICV, que s’havia abstingut en l’anterior ocasió, ara ha votat afirmativament perquè “la democràcia representativa ha d’anar acompanyada de processos de deliberació ciutadana”.

Els dos grups que han votat en contra, PSC i PP, han donat raons dispars per justificar el seu posicionament. Mentre els primers han dit no compartir “ni en el fons ni en la forma” l’objectiu, pels segons, el seu president a l’Ajuntament, Alberto Fernández Díaz, ha deixat ben clar que el sentit del seu vot ha estat en funció de que la proposta “vol recolzar les consultes independentistes”.

La proposta havia estat presentada amb anterioritat al ple municipal del mes de gener però on va tirar endavant va ser al darrer ple del districte de Gràcia. Encara que no és vinculant atesa la negativa prèvia de l’Ajuntament.

PSC i PP, també junts pels ports

També han votat conjuntament i en contra el PSC i el PP una proposta de CiU que instava a l’Ajuntament a manifestar el rebuig de la modificació de la Llei de Ports que s’està duent a terme al Congrés de Diputats. Les raons dels nacionalistes son que la Llei resta autonomia a Catalunya en la gestió dels ports. ICV s’ha abstingut.

Xavier Trias ha lamentat el posicionament de populars i socialistes perquè la reforma de la llei “ens fa perdre independència i capacitat de gestió als nostres ports, i intenta crear un model de gestió dels ports que s’assembli a l’aeroport, amb menys autonomia”.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })