red.diariocritico.com

Posen a disposició de l’Ajuntament la col•lecció ‘Vintage’

Els fills de Centelles ara volen vendre a l’Ajuntament de Barcelona part del llegat del seu pare

Els fills de Centelles ara volen vendre a l’Ajuntament de Barcelona part del llegat del seu pare

“Ens agradaria que part del llegat quedés a Catalunya”, manifesten

Sergi i Octavi Centelles, fills del fotògraf conegut com el Robert Cappa català, Agustí Centelles, han posat a disposició de l’Ajuntament de Barcelona el llegat del seu pare. Ja sigui en termes de cessió o de venda, la proposta tindria com a objectiu muntar una exposició permanent del llegat fotogràfic, que abasta en gran part imatges de la Guerra Civil.

Els hereus d’Agustí Centelles han trobat molt bona disposició per part del consistori barceloní de cara a la seva proposta. Potser un dels punts a negociar serà la ubicació de l’exposició. La primera proposta, el Castell de Montjuïc, no acaba de complaure els germans Centelles pel fet que es tracta d’una instal•lació de caràcter militar. Sergi Centelles assegura que ells preferirien trobar un espai dins la ciutat, com podria ser el Macba.

Per la seva banda, el seu germà Octavi creu que ara es troben en un moment en què se’ls escapa de les mans el què els quedat del llegat patern. Un cop venut el gruix al ministeri de Cultura, Centelles diu que “quan venem perdem una part de nosaltres mateixos i per això triem més les fotografies que venem o cedim”.

Sergi i Octavi Centelles han posat a disposició de l’Ajuntament la col•lecció ‘Vintage’. “Ens agradaria que a Catalunya quedés part del llegat d’Agustí Centelles obert al públic i fins i tot que itinerés”, han assegurat a l’Agència Catalana de Notícies.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })