red.diariocritico.com

Durarà encara tres dies

La vaga de British Airways fa cancel·lar sis vols a l'Aeroport de Barcelona amb destinació Heathrow

La vaga de British Airways fa cancel·lar sis vols a l'Aeroport de Barcelona amb destinació Heathrow

Ahir, en l'inici de les protestes, ja es va cancel·lar mitja dotzena més de vols

La vaga convocada per la tripulació de cabina de l'aerolínia British Airways ha obligat a cancel·lar aquest dimarts sis nous vols, tres d'arribada i tres de sortida, que enllacen l'Aeroport de Barcelona i el londinenc de Heathrow. Això és més de la meitat dels vols que la companyia britànica tenia programats per aquesta jornada, setze en total, entre Catalunya i el Regne Unit. Aquestes cancel·lacions se sumen als sis vols més que es van haver d'anul·lar també aquest dilluns, coincidint amb l'inici de les protestes dels treballadors de British Airways. La vaga està previst que s'allargui durant tres dies més, si les negociacions entre sindicats i patronal no avancen.

Els vols afectats per la protesta de la tripulació de cabina de British Airways i que finalment no han arribat al Prat són, un de les 2:20 hores d'aquesta passada matinada, un altre que havia d'arribar a les 21:25 de la nit i un darrer que ho havia de fer a les 22:10 hores també de la nit d'aquest dimarts. Pel que fa a les sortides, s'ha cancel·lat un vol de les 7:15 hores d'aquest matí, un altre previst per a les 9:20 hores del matí i un darrer que havia d'enlairar-se a les 16:30 hores de la tarda. Tots els vols havien de connectar l'aeroport del Prat amb Londres Heathrow.

La resta d'operacions de la companyia previstos pel dia d'avui (quatre més en total), no patiran restriccions. Precisament en aquests vols és on la companyia preveu reubicar als afectats per les cancel·lacions de la vaga, tot i que dependrà de la disponibilitat de passatge als avions i dels horaris que els viatgers estiguin disposats a acceptar.

Una protesta engegada aquest dilluns

La vaga ha començat aquest dilluns després que els treballadors de cabina de British Airways oferissin, 'in extremis', diumenge desconvocar la protesta de cinc dies si la companyia introduïa de nou els avantatges de viatges que tenen els empleats, i que van eliminar-se com a conseqüència de la vaga del mes de març. El líder del sindicat Unite, Tony Woodley, va assegurar que volen acabar amb els inconvenients que les vagues i els problemes aeris provoquen als passatgers, i que si es retornen els beneficis de viatges als treballadors es desconvocarà la vaga. Woodley va dir que els treballadors feien aquesta oferta a l'empresa com a signe de 'bona voluntat'. Tot i això, les negociacions van fracassar i, de moment, la vaga es manté fins divendres vinent.

La d'aquesta setmana serà la primera d'una sèrie de tres vagues previstes pels treballadors si no es resol la disputa sobre els canvis en les condicions de feina i els salaris que enfronten l'empresa i els sindicats des de fa un any. El dia 18 de maig, un jutge va prohibir als treballadors fer vaga, però a finals de setmana una altra resolució judicial va permetre que es tirés endavant l'aturada. British Airways ha elaborat un pla de contingència i espera que el 70% dels passatgers puguin volar durant els dies que durarà la vaga.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios
ventana.flyLoaderQueue = ventana.flyLoaderQueue || [] ventana.flyLoaderQueue.push(()=>{ flyLoader.ejecutar([ { // Zona flotante aguas afuera ID de zona: 4536, contenedor: document.getElementById('fly_106846_4536') } ]) })