red.diariocritico.com

Recolzada pel PSC

Núria de Gispert veu confirmada la seva condició de futura presidenta del Parlament

Núria de Gispert veu confirmada la seva condició de futura presidenta del Parlament

Els socialistes s'esperaran a la segona volta per a decidir el sentit del seu vot d'investidura d'Artur Mas

El PSC donarà suport al nomenament de la democristiana Núria de Gispert com a presidenta del Parlament, segons ha avançat el conseller de Política Territorial en funcions i pròxim president del grup del PSC a la cambra catalana, Joaquim Nadal.

En declaracions als periodistes aquest divendres després de reunir per primera vegada amb el nou grup parlamentari del PSC, Nadal ha assegurat que "és raonable" que assumeixi la Presidència del Parlament aquella persona que proposi CiU.

Menys contundent s'ha mostrat el dirigent socialista en definir el posicionament del seu partit davant la investidura del líder de CiU, Artur Mas, com a president de la Generalitat, ja que ha afirmat que, encara que no votaran la seva investidura en una primera volta, esperaran escoltar el seu discurs per prendre un posicionament definitiu en la segona ronda.

Nadal ha aparcat així la decisió definitiva del PSC al debat d'investidura, en què després d'una primera ronda de contactes de Mas amb els líders de la resta de formacions, tot apunta que el líder de CiU haurà d'esperar l'abstenció d'algun partit en la segona volta per ser ratificat com a president de la Generalitat.

Encara que en la primera reunió del nou grup parlamentari del PSC no s'ha abordat qui seran els candidats dels socialistes a la Mesa del Parlament, encara que des del partit es considera "bastant evident" que els corresponen dos llocs.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios